Crisi Covid-19. Comunicat nº 5: Apostem pels Pactes per a la Reconstrucció en tots els nivells governamentals, reclamem lleialtat entre governs i oferim la nostra col·laboració

Published On: 23 abril 2020Categories: Actualitat0 Comments

La magnitud de la crisi exigeix unitat i capacitat de consens entre les formacions polítiques en primera instància i capacitat d’acord entre aquestes i el conjunt dels agents socials i econòmics en tots els nivells governamentals.

Un bon exemple és la comissió municipal conjunta de l’Ajuntament de Barcelona, presidida per Albert Batlle, que ha reforçat el consens per sortir de la crisi.

Des del principi de la pandèmia del covid-19, Units per Avançar hem optat per avantposar  les propostes ens els diferents àmbits a les crítiques a l’actuació dels diferents governs, conscients de la magnitud i profunditat de la crisi en la qual estem immersos. Creiem que ja hi haurà un temps per analitzar amb mirada crítica les actuacions dels governs. Ara, la prioritat ha de ser encarrilar la sortida d’aquesta dramàtica situació.

Des del primer moment, hem cregut que la magnitud de la crisi -que té un origen sanitari, però que ha esdevingut econòmica i social- exigeix unitat i capacitat de consens entre les formacions polítiques en primera instància i capacitat d’acord entre aquestes i el conjunt dels agents socials i econòmics en tots els nivells governamentals.

Per aquesta raó vam ser explícits expressant públicament el nostre suport al que en un començament es va denominar nous Pactes de la Moncloa i que ha anat evolucionant cap al Pacte o Pactes per a la Reconstrucció.

Suport d’Units a les iniciatives que busquin denominadors comuns i unitat d’acció

Darrerament, estan apareixent diverses crides i iniciatives que, des de posicions partidàries o de col·lectius cívics, reclamen aquesta unitat. És el cas del Manifest promogut pel col·lectiu el País de demà, de la Declaració de Portes Obertes del Catalanisme apel·lant a la necessitat de concòrdia o de la crida del president del govern de l’Estat, Pedro Sánchez, a promoure Pactes per a la Reconstrucció en les diferents Comunitats autònomes, amb independència de qui les governi.

Són un conjunt d’iniciatives a les quals cal sumar l’actitud de molts ajuntaments, com singularment la de l’Ajuntament de Barcelona, amb la seva proposta d’una taula conjunta amb els principals agents socials i econòmics de la ciutat per consensuar propostes que ajudin a superar la profunda crisi generada pel covid-19. Així ha quedat palès en la comissió municipal conjunta d’ahir de l’Ajuntament de Barcelona, presidida per Albert Batlle, cinquè tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, que ha reforçat el consens per sortir de la crisi, deixant de banda els partidismes i donant prioritat a la ciutat. Tot un exemple a seguir.

Units per Avançar no només donem la benvinguda i celebrem aquestes iniciatives orientades a buscar denominadors comuns i unitat d’acció davant la crisi, sinó que també ens comprometem a  donar-les suport i a ser proactius en totes les institucions en les quals tenim presència, entre les que destaquen el Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

La magnitud de la crisi requereix, en opinió d’Units per Avançar, l’assumpció de mesures excepcionals, des de tots els nivells governamentals i lleialtat entre aquests: des de la mateixa Unió Europea, fins als nostres Ajuntaments, passant, òbviament pels governs dels Estats i de les Comunitats Autònomes. Decisions que han de tenir com a objectius la superació de la crisi sanitària, en primer terme, i la cerca de pal·liatius a la greu crisi econòmica derivada, per tal d’evitar una major crisi social.

Per tot plegat, Units per Avançar reiterem el nostre suport als Pactes per a la Reconstrucció, demanem lleialtat entre governs, apostem per la incorporació dels agents socials i econòmics en els processos de cerca de solucions i oferim la nostra col·laboració.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant