Constituït el Cercle Local d’Units a Vilafranca del Penedès

Published On: 12 febrer 2019Categories: Actualitat0 Comments

Joan López és el coordinador d’Units pel Penedès, el Cercle Local d’Units per Avançar a Vilafranca del Penedès.

Units per Avançar continua amb el seu desplegament territorial arreu de Catalunya  i ha accelerat aquest procés especialment per la proximitat de les eleccions municipals del mes de maig.  Aquest  dijous 7 de febrer s’ha fet la presentació oficial del Cercle Local de Vilafranca del Penedès d´Units amb la participació d’Antoni Durán-Sindreu, membre el comitè directiu, doctor en Dret, economista i acadèmic de la Real Acadèmia Europea de Doctors, en un acte presentat per Joan López Ferrer, membre del cercle.

Albert Peris Miras, militant i promotor del nou Cercle Local, en un petit discurs, ha refermat la “clara vocació catalanista, humanista, socialcristiana i europeista d’Units per Avançar”. Ha afirmat que “ens proposem muscular l’espai del centre catalanista” i “recuperar la confiança en les institucions”. “Quan més ha avançat Catalunya és des de la centralitat i des del diàleg, no des d’un extrem o un altre, governant pel be comú i per a tots els ciutadans”-ha dit. I ha posat l’exemple de Vilafranca del Penedès, on dos partits majoritaris, un independentista, i altre que no, governen en coalició.

 

 

En declaracions  abans de l’Acte, Joan López, ha remarcat el paper municipalista del partit amb l’objectiu prioritari d’afrontar els problemes concrets dels vilatans com, entre d’altres, la solitud de la gent gran –una qüestió cada dia més preocupant amb l’envelliment de la població- i la integració dels joves en el món laboral.

També ha manifestat la intenció d’Units pel Penedès d’impulsar en l’àmbit municipal polítiques de suport a la família i de centrar la seva actuació en les polítiques socials per combatre les desigualtats i la pobresa. Ha afegit que una altra línia d’actuació municipal d’Units és facilitar la generació de riquesa a través del món econòmic, especialment de les petites i mitjanes empreses, així com enfortir les classes mitjanes.

El coordinador del Cercle Local ha destacat, també, el canvi de rumb que han fet les diverses forces polítiques. En aquest sentit, López ha reblat: “volem posar els ajuntaments al servei de les persones i no de la república”.

Per la seva banda, Antoni Durán-Sindreu Buixadè, membre del comitè directiu d’Units, ha incidit en la importància de desenvolupar l´estat del benestar. Ha explicat la proposta de pacte d’Estat Catalunya-Espanya que proposa Units per Avançar i ha remarcat els reptes i oportunitats que suposa el projecte de la Unió Europea. A més, ha remarcat la importància del catalanisme integrador i inclusiu des de posicions centrades i la necessitat que hi hagi un govern de qualitat que defensi el bé comú, que es basi en l’economia social de mercat i que doni respostes efectives a la desigualtat social, a la pobresa –que afecta especialment a les dones i als nens- i a l’atur.

7 de febrer de 2019

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant