Comunicat d’Units per Avançar davant la sentència del Tribunal Suprem

Published On: 14 octubre 2019Categories: Actualitat0 Comments

Davant la publicació de la Sentència del Tribunal Suprem  pels fets esdevinguts en el marc del Procés el mes d’octubre de 2017, manifestem:

1-    Acatem: En coherència amb el nostre compromís amb l’Estat de Dret i la separació de poders, acatem la Sentència dictada pel Tribunal Suprem, no sense deixar constància que considerem excessives les condemnes . Així mateix, respectem l’apel·lació que de la mateixa es pugui fer a les instàncies constitucional i europea.

2-  Constatem el fracàs de la política: Com hem vingut assenyalant des de la nostra fundació, ara fa dos anys, el conflicte que viu Catalunya portes endins i amb la resta d’Espanya és de naturalesa política. La sentència avui dictada és l’expressió rotunda del fracàs de la política a Catalunya i al conjunt d’Espanya. Per aquesta raó, comprometem els nostres esforços per situar la seva gestió en el terreny de la política, en el si de les institucions i dins el marc de la legalitat. Un esforç que demanem al conjunt de forces polítiques catalanes i espanyoles i, de manera molt particular, al nou govern que surti de les eleccions generals del proper 10 de novembre. Considerem, així mateix, que l’excepcionalitat i gravetat del moment que vivim recomana també la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya. La sentència avui dictada ha de deixar enrere un temps en el que la judicialització ha estat l’única resposta, per obrir una nova etapa de reconciliació en la qual la negociació i el pacte polític en siguin els protagonistes.

3-  Manifestem el nostre respecte per les expressions de protesta pacífiques: Des d’Units per Avançar, expressem el nostre respecte per les expressions de protesta que amplis sectors de la nostra societat voldran fer avinents a partir d’avui mateix. Cal que la protesta sigui emparada per l’Estat de Dret que ens hem donat, alhora que ha de ser respectuosa amb els drets que assisteixen al conjunt del país i a la societat i expressament rebutgem qualsevol deriva violenta.

4- Expressem el nostre suport i confiança en la professionalitat del Cos de Mossos d’Esquadra i en la resta de forces de seguretat en la tasca de preservar la convivència  i els drets de tota la societat.

5-  Ens refermem en la nostra proposta “Bases per a un Pacte d’Estat Catalunya-Espanya” formulada el maig de 2018 com a camí de superació de l’actual situació de profund desencontre en el si de la nostra societat i entre Catalunya i Espanya.

Barcelona, 14 d’octubre de 2019.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant