Collboni i Batlle es comprometen a finalitzar la reforma de la Rambla en el proper mandat i anuncien un Comissionat específic per fer-ho realitat

  • En un acte celebrat amb Albert Batlle, Jaume Collboni també ha refermat el seu compromís per dur a terme una segona gran transformació al districte amb la creació d’una nova agència de gestió inspirada en l’extinta Foment de Ciutat Vella
  • L’alcaldable i el futur regidor del districte han reivindicat la necessitat de reforçar la seguretat ciutadana i abordar reptes com l’habitatge, l’educació o la cohesió social

 

Barcelona, 19/03/23

El candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i el candidat d’Units per Avançar, Albert Batlle, s’han compromès aquest diumenge a finalitzar la reforma de la Rambla en el proper mandat i han anunciat la creació d’un Comissionat específic per fer-ho realitat, en un acte celebrat al Centre Sant Pere 1892  davant més de 200 veïns i veïnes del districte.

Tant Collboni com Batlle, vicepresident d’Units i actual tinent d’alcalde de Seguretat,, qui assumirà la regidoria de Ciutat Vella si el PSC aconsegueix l’alcaldia, han ressaltat la necessitat d’acompanyar la transformació física d’aquesta artèria central de la ciutat amb un canvi d’usos. I han apuntat també la importància que aquest procés estigui acompanyat en tot moment pel compromís i la implicació de les entitats dels quatre barris del districte.

Aquesta, però, no és l’única proposta per a Ciutat Vella amb què els socialistes i Units per Avançar concorren a les properes eleccions. En la seva intervenció, Collboni ha explicat la seva voluntat de dur a terme una segona gran transformació de Ciutat Vella per recuperar el que considera és “el cor de la ciutat”. Per fer-ho possible, ha assumit el doble compromís de dissenyar un Pla Estratègic en el marc d’un Nou Pacte per Ciutat Vella i posar en marxa una nova agència de gestió del districte, un consorci públic amb participació privada, inspirat en l’antiga Foment de Ciutat Vella.

Així, ha afegit que “cal un instrument de gran calatge, pensat específicament per donar respostes i planejament estratègic a la realitat única de Ciutat Vella. Foment de Ciutat concentrava la capacitat per a la diagnosi i el coneixement i la capacitat i creativitat per a la resolució. Necessitem un òrgan amb la mateixa ambició per afrontar els nous reptes”.

Per la seva banda, el vicepresident d’Units per Avançar i candidat del partit, Albert Batlle ha afirmat que “per fer aquesta segona gran transformació de  Ciutat Vella hem de seguir reforçant la seguretat ciutadana amb l’acció policial però hem d’anar més enllà: cal abordar seriosament altres prioritats com els reptes d’habitatge, d’educació, d’integració, de cohesió social, de civisme i de convivència. Hi ha d’haver una actuació social, cultural i econòmica per generar oportunitats i recuperar l’orgull de viure i treballar a Ciutat Vella”.

En aquest sentit, Albert Batlle ha destacat que la seguretat, la convivència i el civisme són els elements fonamentals de cada actuació del nou Pla Estratègic: “construir seguretat i convivència és tenir carrers i places netes i endreçades i plenes de vida comercial, i que la gent de Barcelona hi torni a passejar; com també ho és fer polítiques socials que toquin de peus a terra i que evitin que els problemes s’enquistin”.

Una transformació basada en el diàleg

Tant Collboni com Batlle han compartit la necessitat que el PSC i Units per Avançar guanyi les eleccions al districte i s’han compromès a treballar intensament per “reconnectar Ciutat Vella amb els seus veïns i veïnes, i per reconnectar-la amb la resta de la ciutat”. Una feina que requerirà de diàleg i consens per multiplicar la capacitat de transformació urbana, social i econòmica.

Entre les mesures que es contemplen destaquen l’acceleració de la reforma de la Rambla, la transformació ja engegada de Via Laietana en un nou eix cívic i econòmic, la transformació de la Ronda Sant Antoni en base a una proposta de consens, l’increment del verd en les places i jardins del districte, la dinamització de la Plaça Vila de Madrid o la construcció de l’escola bressol Andrea Doria a la Barceloneta, entre moltes altres actuacions.

Abordar les necessitats reals de la ciutadania

Jaume Collboni també ha adreçat unes paraules als seus contricants en aquests propers comicis, als quals ha recomanat centrar-se en les necessitats reals de la ciutat i no enredar-se en una discussió estèril sobre pactes i contrapactes. “La Sra. Colau va ser investida amb els vots del Sr. Valls i el Sr. Maragall no hauria de posar línies verdes i vermelles quan ERC les va posar al PSC i ara Catalunya té pressupostos gràcies als nostres vots”, ha dit. “Per això, els demano que deixin de parlar de pactes i abordin els problemes reals de la ciutat com són la seguretat o els projectes concrets per transformar els barris”, ha conclòs.

 

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant