Celebrem el Dia d’Europa

Published On: 9 maig 2021Categories: Actualitat, Notícia0 CommentsTags: , , , , ,

Des d’Units per Avançar volem renovar el compromís de Catalunya amb el projecte europeu i els valors que inspiren la UE.

 

Europa ha de poder tornar a mirar amb interès el nostre país. Cal renovar un compromís europeista no condicionat al suport impossible a un projecte polític: el Procés, esbiaixat, inoperant i incapaç de donar resposta a les necessitats urgents de la nostra ciutadania.

 

La Unió Europea ha estat un projecte d’èxit, que ens ha dut progrés econòmic i social, i sobretot estabilitat política i pau. Un projecte ideat i desenvolupat des d’uns valors de democràcia i respecte de les persones i els seus drets, que inspiren el pensament polític d’Units per Avançar.

 

És hora de reconstruir. Com ho era a inicis dels anys cinquanta del segle passat. Avui el nostre continent, després d’una pandèmia sense precedents en el darrer segle, ha de recuperar la confiança, el ritme econòmic i l’esforç orientat als reptes globals que marquen el futur de la humanitat.

 

Units considera que aquest esforç l’hem de compartir tots els països de la UE i, en primer lloc, hem de fer confiança a les institucions europees, criticant les seves mancances i errades, però sempre amb esperit constructiu, i treballant per enfortir-les, especialment el Parlament Europeu i la Comissió.

 

 

Catalunya s’ha de tornar a adscriure als valors europeus. L’esforç de reconstrucció social, econòmica i, també, política exigeix una mirada renovada a Europa, recuperant un europeisme cívic, actiu i també de les nostres institucions. Europa ha de poder tornar a mirar amb interès el nostre país. Per això cal renovar un compromís europeista no condicionat

al suport impossible a un projecte polític: el Procés, esbiaixat, inoperant i incapaç de donar resposta a les necessitats urgents de la nostra ciutadania.

 

Davant el nou de maig, emplacem al conjunt de la societat a renovar un compromís amb uns valors i un projecte que hem de sentir com a nostre. Des d’Units per Avançar volem renovar el compromís de Catalunya amb el projecte europeu i els valors que inspiren la Unió Europea.

 

9 de maig de 2021

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant