Ara és el moment de crear un “espai permanent de diàleg” entre el president de la Generalitat i els dels diferents grups parlamentaris

Published On: 10 juliol 2018Categories: Actualitat0 Comments

El secretari general d’Units per Avançar veu positiva la reunió dels presidents Quim Torra i Pedro Sánchez i està convençut que tindrà continuïtat. “És una bona notícia que es tracti des de la política un problema polític” –ha reblat Ramon Espadaler.

Tot seguit reproduïm els teletips d’agència.

ACN – Espadaler titlla de “bona notícia” que es tracti “des de la política” un problema “polític”

El líder d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha considerat una “bona notícia” que es tracti “des de la política” un problema “polític”. L’exconseller d’Unió ha qualificat d’aquesta manera la reunió entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el català, Quim Torra. Espadaler ha afirmat que la seva formació no esperava “renúncies ni canvis molt substancials” de la reunió, però ha subratllat que el balanç és “positiu” perquè s’ha encetat un diàleg “que tindrà continuïtat”. Ara, Espadaler ha reclamat a Torra que reuneixi els presidents dels grups parlamentaris per donar-los detall de com ha anat la reunió i li ha reclamant posar “fil a l’agulla” en les feines de les comissions mixtes Estat-Generalitat, que els dos mandataris han acordat reactivar.

Ramon Espadaler ha considerat que és el moment de “donar compliment” al que el Parlament va votar fa una setmana a proposta de PSC i UxA, de crear un “espai permanent de diàleg” entre el president de la Generalitat i els dels diferents grups parlamentaris.

El líder d’Units per Avançar, adscrit en aquesta legislatura al PSC, ha considerat que el camí que s’ha de seguir a partir d’ara serà “llarg i complex”, i ha indicat que, al seu parer, passa per propostes com la formulada avui mateix pel conseller de Territori, que reclama el traspàs complet de Rodalies. “Són aquests punts de baixar a la realitat”, ha dit Espadaler, “els que ens ajudaran a aterrar”.

Després d’afirmar que des del seu grup no es demanen “renúncies” a ningú, Espadaler ha subratllat que les “discrepàncies” a l’entorn de l’autodeterminació “no són menors”. Però tot i això ha celebrat que el diàleg que s’ha encetat “tindrà continuïtat”. Per això ha demanat a Torra que reuneixi els presidents dels diferents grups parlamentaris per donar-los compte de la reunió i per posar “fil a l’agulla” en les tasques de les comissions mixtes Estat-Generalitat.

Units per Avançar celebra que Sánchez y Torra apuesten por diálogo y la política

Barcelona, 9 jul (EFE).- El secretario general de Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha celebrado hoy que el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, y el de la Generalitat, Quim Torra, “traten desde el espacio de la política y el seno de las instituciones lo que es un problema político”.

“Más allá de discrepancias, no menores y profundas, celebramos que se haya iniciado este diálogo y que nos pongamos manos a la obra”, ha señalado Espadaler en declaraciones a los medios en el Parlament.

El líder de Units per Avançar -formación heredera de la extinta Unió Democràtica- y diputado integrado en el grupo del PSC en la cámara catalana ha hecho así una “valoración positiva” de la reunión mantenida hoy en Moncloa por Sánchez y Torra.

“No esperábamos renuncias”, ha indicado, aunque ha considerado que “hace muchos años que (las demandas independentistas) se deberían haber abordado desde la política”.

Ha dicho, así, que ahora es el momento de que Torra impulse un “espacio de diálogo” sobre “el consenso político y social alrededor de los grandes temas de país” con los grupos con representación en la cámara catalana a fin de propiciar acuerdos futuros, tal y como reza la moción aprobada la semana pasada por el pleno del Parlament a propuesta del grupo socialista.

Y ha defendido que “el camino a seguir” pasa por propuestas como la del conseller de Territorio de la Generalitat, Damià Calvet, que ha planteado hoy la conveniencia de aprovechar la reactivación de la comisión bilateral Estado-Generalitat para abordar el “traspaso completo” de las competencias sobre Cercanías a la Generalitat.

CATALUNYA.-Espadaler (Units) ve positiva la reunión Torra-Sánchez y cree que el diálogo tendrá “continuidad”

BARCELONA, 9 (EUOPA PRESS)

El secretario general de Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha considerado este lunes positiva la reunión entre el presidente de la Generalitat, Quim Torra, y el presidente del Gobierno central, Pedro Sánchez, y se ha mostrado convencido de que el diálogo tendrá “continuidad”.

En declaraciones a los medios desde el Parlament, el también diputado del PSC-Units ha considero que, pese a no haber “grandes renuncias ni grandes cambios sustanciales en las posiciones de partida”, por fin se ha decidido abordar desde la política la situación de Catalunya.

Espadaler cree que se ha constatado que no hay ninguna sintonía entre ambos gobiernos sobre el tema de la autodeterminación, pero aún así ha celebrado que Torra “ha tenido en la cabeza al conjunto de los ciudadanos de Catalunya y Sánchez al conjunto de los ciudadanos de España”.

El diputado ha pedido que poco a poco se vaya “aterrizando” a la realidad, y considera que los mejor que podría hacer la Generalitat es abordar los problemas cotidianos y de gestión, como por ejemplo reclamar el traspaso completo de la competencia en Rodalies.

El exconseller también ha reivindicado que es “momento de dar cumplimiento” a la moción que el Parlament aprobó la semana pasada a propuesta del PSC-Units que es que, más allá del diálogo Generalitat-Estado, también se cree un espacio permanente de diálogo entre los partidos catalanes.

 

Comparteix

Comentaris

Relacionados

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant