Antoni Durán-Sindreu, coordinador d’Economia d’Units per Avançar, reclama mesures urgents per contenir la inflació

En el diàleg a Pineda de Mar sobre la situació econòmica i política, amb Helena Isábal, presidenta d’Units, Ramon Espadaler, Antoni Durán-Sindreu i Joan March ham manifestat la preocupació d’Units pel futur ja que l’augment desbocat dels preus ha disparat els costos de les empreses i, per tant, els preus finals que paguen els consumidors perjudicant greument el poder adquisitiu de les famílies i incrementant la pobresa. 

 

Ramon, Espadaler, secretari general d’Units per Avançar, ha subratllat que en un  moment de dificultat com el que vivim, la política ha d’estar, com mai, al servei de la cohesió social”

 

El coordinador del programa econòmic d’Units i membre del comitè directiu, Antoni Durán-Sindreu, ha explicat que l’increment dels preus de l’energia i d’altres matèries primeres, a més del dels productes agroalimentaris s’ha traslladat als preus provocant una forta inflació: “l’augment desbocat dels preus ha disparat els costos de les empreses i, per tant, els preus finals que paguen els consumidors perjudicant greument el poder adquisitiu de les famílies i incrementant la pobresa”.

 

“En aquest context, –ha dit– existeix una amplia preocupació social pel futur, que requereix una resposta urgent”. Durán-Sindreu demana a l’Administració “mesures que garanteixin l’estabilitat econòmica i la cohesió social. Cal traslladar fermesa en les decisions que s’adoptin, que coadjuvin a la necessària cohesió social”. I ha reblat: “Només serà possible a través d’un ampli consens social que fixi les línies generals d’un nou compromís o contracte social amb la finalitat de crear riquesa i ocupació”.

 

Entre les mesures econòmiques i socials per facilitar la cohesió social, la generació de riquesa i la creació d’ocupació, Units per Avançar proposa:

 

.- l’ampliació automàtica del termini de devolució dels crèdits ICO sense cost financer addicional (interessos) per a les empreses viables.

 

.- Bo social (ajuda econòmica) de 1.000€ per persona de caràcter progressiu i extraordinari per a rendes per sota del salari mitjà.  Per a rendes inferiors al llindar de la pobresa l’ajut seria  del 100 %.

 

.- Llibertat d’amortització i bonificació del 100 % (primer any), 75 % (segon any) i 50 % (tercer any) de la Seguretat Social per l’augment net d’ocupació sempre que aquest augment es mantingui, com a mínim, durant 5 anys, i procedeixi de la contractació de persones en desocupació durant més de 6 mesos, o joves amb edat inferior als 30 anys.

 

.- microcrèdits amb aval de l’Estat a projectes nous viables de les pimes.

 

Espadaler: la política ha d’estar, com mai, al servei de la cohesió social

 

Per la seva banda, el secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha assegurat que “en un moment de severa dificultat econòmica com a conseqüència de l’augment del preu de l’energia, de la inflació disparada i de la falta de matèries primeres que pateixen les empreses -petites i grans-, i moltes famílies, com mai la política ha d’estar al servei de la cohesió social, tant des de la perspectiva de la política econòmica -que ha de ser capaç de corregir les disfuncions del mercat, de donar la mà als sectors productius, de donar la mà a les famílies i a les persones que no poden seguir- com des de la perspectiva de les polítiques socials, evitant qualsevol demagògia.”

 

Espadaler ha afegit que “per aquest motiu, des d’Units per Avançar apostem per acords d’ampli espectre entre diferents, però que deixin al marge i aïllin les posicions demagògiques que veiem i que veurem, incrementar-se, molt probablement en un futur immediat. La demagògia no solucionarà res, no hi ha solucions fàcils. En canvi, sí que hi ha d’haver espai per a les solucions valentes acordades entre diferents. Units demana aquest coratge a les formacions polítiques diferents per afrontar la situació crítica que vivim”

 

Joan March: el Maresme és una comarca amb un gran potencial”

 

Joan March, membre del comitè directiu d’Units per Avançar i coordinador de la comarca del Maresme, ha subratllat que “el Maresme és una comarca amb un gran potencial” i ha explicat que, en el rànquing de renda per capità a Catalunya, al Maresme trobem cinc poblacions (Alella, Cabrils, Cabrera de Mar, Teià i Sant Vicenç de Montalt) que estan entre dels 10 primers llocs i cinc (Tordera, Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar i Mataró) que són les últimes del rànquing, Curiosament, -ha dit- “veiem un contrast, les cinc primeres ubicades al Baix Maresme i les cinc últimes, a l’Alt Maresme”.

 

El coordinador del Maresme d’Units per Avançar, Joan March, ha afirmat que “la proximitat amb Barcelona és un dels potencials que ha de permetre al Maresme explotar noves línies d’actuació, sobretot en turisme i serveis, i d’aquesta manera solucionar el problema de l’estacionalitat, oferint una oferta turística i de serveis per a tot l’any”. I ha afegit que “el clima suau que tenim tot l’any permet pensar en una bona oferta enfocada al sector de l’economia platejada, que està en augment. A més, l’estructura geogràfica permet un bon desplegament d’aspectes sostenibles alineats amb l’agenda 2030”.

 

Pineda de Mar, 4 de juny de 2022

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant