A Units per Avançar ens agradaria que aquest fos el darrer any en el qual se celebri el Dia Internacional de les Dones

Units per Avançar continuarà reivindicant, de forma constructiva i conjunta, la necessitat d’incorporar mesures positives que ajudin a aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes.

 

Ens agradaria perquè voldria dir que s’hauria arribat a la igualtat efectiva entre dones i homes; perquè s’hauria acabat amb qualsevol forma de violència contra les dones; perquè s’hauria trencat el sostre de vidre que limita les capacitats de promoció professional de moltes dones; perquè s’hauria aconseguit la paritat en molts àmbits on encara és deficitària;  perquè no existiria la bretxa salarial que consolida retribucions diferents en igualtat de capacitats i de condicions; perquè s’hauria assolit que homes i dones tinguin les mateixes oportunitats. Mentre això no arribi, cal continuar reivindicant l’existència d’aquest dia, 8-M, que ens convida a reflexionar i, sobretot, a actuar per aconseguir la plena igualtat entre dones i homes.

 

Per a Units per Avançar les actuacions passen per impulsar mesures que ens condueixin cap a aquesta igualtat real, mesures que s’han de traduir en accions positives com ara  avançar cap a l’obligatorietat en l’assoliment de la representació del 40% de les dones en consells d’administració d’empreses, tant públiques com privades. Per aconseguir-ho, cal fer un salt qualitatiu i passar de les actuals mesures plantejades com a recomanacions a un caràcter obligatori que, tot que sigui de forma gradual i amb respecte al calendari ordinari de renovació dels consells, ens portin a assolir aquesta igualtat real. Aquesta ha estat una acció positiva introduïda en països del nostre voltant, com ara França des del 2016  (40%), Bèlgica  des del 2018 (30%), i Itàlia des del 2015 (33%). L’actual plantejament en el nostre ordenament jurídic com a recomanació fa que sigui molt lent l’assoliment d’aquest objectiu.

 

Mentre això no arribi, Units per Avançar continuarà reivindicant, de forma constructiva i conjunta amb els homes, la necessitat d’incorporar mesures positives que ajudin a aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes.

 

8 de Març  2022

 

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant