El Consell Nacional d’Units per Avançar avala l’oferiment d’Albert Batlle de liderar i cohesionar un projecte catalanista, integrador, centrat i modern

Published On: 11 juliol 2020Categories: Sense categoria0 Comments

En la seva intervenció, Albert Batlle, membre del comitè directiu, ha dit que “és hora de posar-nos d’acord per reconstruir el país, per fer un bon govern, amb un objectiu prioritari i urgent: la reconstrucció social i econòmica”.

Batlle ha subratllat que “no som frontistes. Ni en front, ni contra” i ha remarcat que s’ofereix a construir una candidatura catalanista “que no exclogui ningú”, que sumi sensibilitats sobiranistes allunyades de la unilateralitat i sensibilitats catalanistes no independentistes. “És el moment de posar Catalunya en marxa” -ha subratllat.

Per unanimitat, el Consell Nacional d’Units per Avançar -que s’ha fet per via telemàtica a causa de la situació sanitària actual- ha donat suport a Albert Batlle en el seu oferiment de liderar i cohesionar  un projecte catalanista integrador, centrat i modern.

En la seva intervenció, el dirigent d’Units ha afirmat que “ara és l’hora que el catalanisme, centrat, cívic,  dialogant, modern, de progrés, ocupi un espai que ha estat centrifugat pels que fan fet de l’anomenat procés un desgavell per al país”. Ha remarcat que el “camí de la unilateralitat ja fa massa temps que ha esdevingut un carreró sense sortida, de confrontació entre catalans, de frustracions per a moltes persones de bona fe i s’ha fet evident que porta al fracàs i al desprestigi del nostre autogovern i de les nostres institucions”.

Per això, Albert Batlle ha recalcat que “és hora d’una nova majoria, la del catalanisme integrador amb capacitat de posar d’acord a sensibilitats no independentistes com les que representa Units per Avançar amb sobiranistes que descarten la via unilateral que ens ha dut a l’atzucac actual”.

“És hora de posar-nos d’acord per reconstruir el país, per fer un bon govern, amb un objectiu prioritari i urgent: la reconstrucció social i econòmica. La qüestió nacional és important, però avui i ara la qüestió i social i econòmica, a més d’important, és urgent. -ha destacat.

 

Batlle ha afirmat que, en aquesta situació, “us proposo que mirem més pel parabrises, que pel retrovisor i que tinguem ben fixat el Nord en el nostre navegador: la reconstrucció social i econòmica d’un país ferit per la pandèmia”. I ha afegit que “això va de reconstrucció! Que vol dir de salvar persones i salvar famílies i això es fa salvant autònoms, pimes i empreses.  Aquest és el nostre veritable patriotisme”.

“Es important que siguem decisius”

Pel que fa a la relació amb l’Estat, Albert Batlle ha dit que no proposa tornar al mercadeig d’altres èpoques o al peix al cove, sinó “la implicació i la participació en la política espanyola amb lleialtat i compromís per les dues parts. No es tracta de canviar cromos o intercanviar favors, sinó de participar-hi activament perquè la veu de Catalunya s’escolti i sigui respectada. Volem dialogar i volem influir”, I ho ha reblat: “és important que siguem decisius”.

Per aquest motiu, ha apel·lat al vot dels votants sobiranistes decebuts pel fracàs d’un projecte en el qual van creure , als independentistes que no volen un futur govern d’esquerres i als votants que en el seu dia van optar per CS com a dic de contenció del procés independentista i que han vist dilapidat el seu vot per la inacció del seu partit.

En aquest sentit, ha destacat que “no som frontistes. No estem ni en front ni en contra” i ha afegit que “m’ofereixo per construir una candidatura catalanista, una confluència integradora, que no exclogui ningú” i que aposti “per augmentar el nostre autogovern, per blindar les nostres competències, per millorar el nostre finançament i per reforçar i incrementar l’estat del benestar”.

“És el moment de posar Catalunya en marxa”

Albert Batlle ha afirmat que compta “amb tots els que aposten per noves, majories, per trencar els blocs, per sortir d’aquest empat constant  que no porta enlloc, per teixir amplis consensos i que s’allunyi de propostes radicals en l’àmbit nacional i en l’àmbit social i econòmic”.

I ha reblat: “si aquestes sensibilitats ens unim, ens en sortirem. Catalunya se’n sortirà si unim tota aquesta confluència de sensibilitats del catalanisme. No serà una sopa de sigles, sinó la suma de sensibilitats perquè està en joc la reconstrucció social i econòmica de Catalunya i la cohesió social. Està en joc l’estat del benestar. Poca broma!”.

Batlle ha subratllat que “per separat no farem res, només dispersarem el vot en benefici d’altres formacions” i ha considerat que “ens espera molta mota feina, però ara és el moment de posar Catalunya en marxa”.

Espadaler: És temps de salvar autònoms, pimes i empreses, la millor manera de salvar persones i famílies

 

Per la seva banda, el secretari general d’Units, Ramon Espadaler, ha destacat que “la sortida de la crisi en la que estem immersos com a conseqüència del còvid-19 té ideologia”. Ha explicat que es pot sortir “amb una visió ultraliberal, que podria deixar moltes persones a la cuneta; o des d’una visió de l’esquerra més dogmàtica, amb tot el que això representa de lesiu per al món empresarial; o bé des d’una posició centrada, com la que defensa Units per Avançar i el conjunt del catalanisme i del sobiranisme moderat, que aposta per la moderació fiscal i pel suport efectiu a l’economia productiva com a millor manera de recuperar els llocs de treball perduts”.

Espadaler ha destacat que les polítiques centrades “no sols són un punt de trobada d’un ampli sector de la ciutadania, sinó que poden aportar solucions reals al greu problema econòmic i social que estem vivint com a país”.

El secretari general d’Units per Avançar ha reblat:  “és temps de salvar autònoms, pimes i empreses, la millor manera de salvar persones i famílies”.

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant