Aliança pel seny i pel catalanisme

Published On: 8 novembre 2017Categories: Actualitat0 Comments

Col·laboració electoral i de legislatura entre el Partit dels Socialistes de Catalunya i Units per Avançar

El Partit dels Socialistes de Catalunya i Units per Avançar representen dues tradicions polítiques diferents, que van ser capaces de reconstruir Europa després de la segona guerra mundial. Dues tradicions que van ser capaces d’impulsar l’economia social de mercat i el pacte social que han promogut el període més pròsper i just de la història.

En aquest moment excepcional, aquestes dues tradicions tenim l’obligació de col·laborar per tal de superar la greu crisi institucional, política, econòmica i social que afecta Catalunya a causa del procés independentista i de la falta de diàleg entre els governs català i espanyol.

En aquest sentit, davant la situació política que viu Catalunya i la convocatòria d’eleccions al Parlament el proper 21 de desembre de 2017, el Partit dels Socialistes de Catalunya i Units per Avançar manifestem el següent:

  • Considerem que és hora de sumar esforços en el sí del catalanisme polític, que és transversal i divers, per donar veu a tots els catalanistes no independentistes de l’esquerre al centre.

  • Volem esdevenir el punt de trobada d’aquelles persones que, venint de tradicions diferents, no s’identifiquen ni amb posicions independentistes ni immobilistes i creuen que hi ha una altra via per resoldre l’actual conflicte.

  • Enarborem la bandera del diàleg, del pacte i de la transacció per tal de tornar a cohesionar la societat catalana, defensar el nostre autogovern i recuperar un marc d’estabilitat i confiança que garanteixi el progrés econòmic i la justícia social.

És per tot això que ambdues formacions polítiques signem el present acord de col·laboració electoral i legislatura, que es regirà pels següents:

PACTES ELECTORALS

  • Les candidatures electorals per a les quatre circumscripcions a les properes eleccions al Parlament de Catalunya les integraran exclusivament membres del Partit dels Socialistes de Catalunya, d’Units per Avançar i persones independents.

  • Es constituirà un comitè d’enllaç permanent entre les dues formacions encarregat de la preparació i del seguiment de la campanya electoral. Serà en l’àmbit d’aquest comitè d’enllaç en el qual es prendran les decisions que vinculin ambdues organitzacions.

  • Els membres d’ambdues formacions, siguin o no membres de les candidatures, participaran activament en els actes, conjunts o individuals, de la campanya electoral.

  • Tots els diputats i diputades d’aquestes candidatures elegits s’integraran en el grup parlamentari denominat “Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar”. Els diputats i les diputades membres d’Units per Avançar designaran un membre per a la direcció del grup.

PACTES DE LEGISLATURA

  • Les dues formacions entenen que la garantia d’una bona convivència entre els catalans i entre Catalunya i Espanya passa per renovar el pacte constitucional.

  • Les dues formacions reconeixen que el que és raonable per garantir la convivència en una societat plural no és pactar una votació, sinó votar un acord.

  • El Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar es compromet a impulsar totes aquelles mesures i iniciatives necessàries per recuperar el nostre autogovern, deixant sense efecte l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

  • Els diputats i diputades de cadascuna de les formacions, en aquelles votacions i decisions parlamentàries relatives a la consciència personal o a certs àmbits programàtics, que es determinaran per la direcció del grup parlamentari, podran votar de manera diferenciada. Concretament, pel que fa a l’àmbit de l’ensenyament, ambdós partits es comprometen a respectar la Llei d’Educació de Catalunya i, en el de la sanitat, a garantir el manteniment i desenvolupament del sistema sanitari català.

I per a què així consti, signem per duplicat el present document, a Barcelona el 8 de novembre de 2017.

Comparteix

Comentaris

Relacionados

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant