Delegació d’Units per Avançar encapçalada per Ramon Espadaler s’ha reunit amb la direcció del PNB encapçalada per Andoni Ortuzar

Published On: 16 juliol 2018Categories: Actualitat0 Comments

Dins de la ronda de contactes amb formacions polítiques i amb patronals, sindicats i organitzacions socials per explicar la proposta de Bases per a un Pacte d’Estat, una delegació d’Units per Avançar encapçalada pel secretari general, Ramon Espadaler, s’ha reunit aquest mati a Bilbao, a Sabin Etxea, amb la direcció del Partit Nacionalista Basc encapçalada pel president de l’Euskadi Buru Batzar, Andoni Ortuzar.

La trobada, cordial i útil d’una hora i mitja de durada, ha permès a Units i al PNB analitzar la situació política i econòmica actual a Euskadi, Catalunya i Espanya i, sobretot, el conflicte actual entre Catalunya i Espanya. Tant Units com el PNB consideren que els problemes polítics s´han de resoldre a la política i que correspon al govern d’Espanya, presidit per Pedro Sánchez, i al de la Generalitat de Catalunya, presidit per Quim Torra, afrontar la situació des del diàleg i el consens.

La delegació d’Units per Avançar ha estat integrada pel secretari general, Ramon Espadaler, la presidenta del consell nacional, Helena Isábal, el vicepresident del partit, Ignasi Rafel, i el secretari de relacions internacionals, Salvador Sedó.

Per part del PNB, hi han assistit el president de l’EBB, Andoni Ortuzar, Mireia Zarate, secretaria de l’EBB i el responsable de l’Àrea d’Organització, Joseba Aurrekoetxea.

Notícies recollides pels teletips

Units per Avançar i el PNB emplacen Sánchez i Torra a afrontar els “problemes polítics” des del “diàleg i consens”

Les dues formacions fan una crida a resoldre el conflicte català a través de la política

ACN Barcelona .- El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, s’ha reunit aquest dilluns amb el president del Partit Nacionalista Basc, Andoni Ortuzar, a la seu de la formació basca per analitzar la situació política i econòmica d’Euskadi, Catalunya i l’Estat. Segons ha explicat Units per Avançar en un comunicat, la trobada “cordial” ha servit per a constatar que els problemes polítics s’han de resoldre “a la política” i que correspon al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i al president de la Generalitat, Quim Torra, “afrontar la situació des del diàleg i el consens”. La trobada s’ha celebrat en el marc de la roda de contactes d’Units amb formacions, patronals, sindicats i organitzacions socials per explicar la proposta de ‘Bases per a un Pacte d’Estat’.

Units per Avançar es reuneix amb el PNB per plantejar la seva proposta d’un “pacte d’Estat”

BARCELONA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) –

Una delegació d’Units per Avançar, encapçalada pel seu líder, Ramon Espadaler, s’ha reunit aquest dilluns a Bilbao amb el PNB per explicar la seva proposta d’elaborar “un pacte d’Estat” per resoldre la situació a Catalunya.

En un comunicat, ha explicat que la trobada ha durat una hora i mitja, i ha servit per analitzar la situació política i econòmica al País Basc, Catalunya i la resta de l’Estat, i especialment “el conflicte actual entre Catalunya i Espanya”.

Les dues formacions han coincidit en la necessitat que “els problemes s’han de resoldre en la política” i que el Govern de Pedro Sánchez i la Generalitat han d’afrontar aquesta situació des del diàleg i el consens.

Espadaler se reúne con PNV para plantear un “pacto de Estado” sobre Cataluña

Barcelona, 16 jul (EFE).- Una delegación de Units per Avançar encabezada por su secretario general y diputado en el Parlament, Ramon Espadaler, se ha reunido hoy en Bilbao con la cúpula del PNV para trasladarles su propuesta de bases para “un pacto de Estado” para Cataluña.

A la reunión han asistido por parte del PNV el presidente del Euskadi Buru Batzar (EBB), Andoni Ortuzar; la secretaria del EBB, Mireia Zarate, y el responsable del área de organización del partido, Joseba Aurrekoetxea.

Por parte de Units han asistido, además de Espadaler, la presidenta del Consell Nacional, Helena Isábal; el vicepresidente del partido, Ignasi Rafel, y el secretario de relaciones internacionales, Salvador Sedó.

En el encuentro, de una hora y media, los representantes de ambas formaciones han abordado la situación política catalana y han coincidido en que “los problemas políticos se resuelven en política” y corresponde al Gobierno central y a la Generalitat “afrontar la situación desde el diálogo y el consenso”.

En un comunicado, la formación heredera de Unió Democràtica ha calificado el encuentro de “cordial y útil” y lo ha enmarcado en la ronda de contactos con partidos, sindicatos y organizaciones para trasladarles su propuesta de “pacto de Estado”.

La propuesta de Units pide reconocer la “nación” catalana, “delimitar de forma precisa” el delito de rebelión y sedición, así como un sistema de financiación nuevo que permita a algunas comunidades diseñar su propio sistema fiscal. EFE

Comparteix

Comentaris

Relacionados

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant