Demanem al Govern que no autoritzi les concentracions de risc de la Diada Nacional que promou l’ANC

September 2, 2020

 

Davant les dades de l’expansió del covid-19 i escoltada les opinions del Col·legi de Metges de Barcelona i de les autoritats sanitàries, Units emplaça al President, Quim Torra, i al Govern de la Generalitat a no autoritzar cap tipus de concentració amb motiu de la Diada Nacional que suposi contravenir les mesures sanitàries dictades pel propi executiu català per a la contenció de la pandèmia.


En opinió d’Units, la decisió sobre les eventuals concentracions massives amb motiu de la Diada Nacional no es poden deixar a criteri de l’Assemblea Nacional de Catalunya, sinó que correspon al Govern de la Generalitat, malgrat que aquest no en sigui el convocant. El secretari general, Ramon Espadaler, assenyala que “és inacceptable des de qualsevol perspectiva que el Govern autoritzi concentracions en espais públics que puguin comportar risc de difusió del covid-19, i encara més quan l’executiu català ha prohibit qualsevol altra tipus d’activitat que aplegui un nombre elevat de persones”.


Per a Units per Avançar, l’excepcionalitat de la mesura no conculca el dret fonamental de manifestació -que pot expressar-se en formats diferents o alternatius al de la concentració presencial-, sinó que preserva un dret igualment fonamental com és el dret a la salut.

 

Per tot plegat, Espadaler demana al president Quim Torra i al Govern de la Generalitat “que no facin deixadesa de la seva responsabilitat,  ja que ni la Diada ni qualsevol altra raó poden justificar assumir per a la salut un risc absolutament gratuït”.

 

Units remarca que, constantment, s’apel·la a la responsabilitat de la ciutadania per no tenir reunions que superin les deu persones. Per tant, es fa difícil d’entendre que alhora es permetin uns contactes i un altres no.

 

2 de setembre de 2020

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 30, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square