Carta del President d'Units, Oriol Molins: Catalunya necessita un nou govern amb noves prioritats

August 27, 2020

 

Benvolguts amic@s d’Units per Avançar,

 

Comencem un nou període marcat per la greu crisi sanitària i econòmica del #Covid19, però també per la contínua crisi política catalana i per la inestabilitat de la política espanyola. És evident que el panorama és molt lluny de ser clar, però això ens ha de fer moure per posar-nos en marxa i treballar per canviar la realitat.

 

Aquest serà el nostre quart any com a organització política. La feina feta fins ara ens ha permès consolidar-nos en l’espai polític i atraure persones que volen col·laborar en la construcció d’un nou projecte per a Catalunya.

 

Units per Avançar volem reconstruir ideològicament el centre catalanista, perquè sense valors no hi ha ànima, i perquè, sense ànima, les idees i les polítiques no van enlloc. El personalisme comunitari té avui més sentit que mai. Focalitzar tot el discurs en l’individu i en els seus drets construeixen una societat egoista i insolidària, més a prop de l’hedonisme que de l’esforç. La pandèmia ens ha mostrat que som éssers socials i qualsevol esforç fora de la comunitat perd força. Però, al mateix temps, veiem que les Administracions Públiques, com que els hi manca l’esma del servei pur i altruista, han perdut la capacitat creativa que tenen la persona i les organitzacions privades. Ens hem quedat amb el pitjor i cal recuperar el millor: una societat viva per crear riquesa i una Administració capaç de mobilitzar recursos i de vetllar perquè ningú no es quedi enrere alhora que asseguri la prosperitat. Cal tenir Institucions fortes i un marc legal estable que generi confiança. L’equitat social també genera confiança. És necessari tenir empreses fortes, generar estalvi per invertir i guanyar productivitat.  Actualment, aquesta productivitat passa per una economia sostenible. També en això estem badant. En definitiva, cal recuperar un projecte catalanista sustentat en valors.

 

Abans de l’estiu, l’Albert Batlle es va oferir a encapçalar una alternativa catalanista de centre que posés la reconstrucció social i econòmica com a objectiu principal. Avui aquesta oferta en construcció encara té més vigència. Des de l’equip directiu treballarem per fer-la realitat.

 

El desgovern del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, fa palesa la necessitat de recuperar la bona gestió política i de prioritzar bé els esforços. El desgovern de Pere Aragonès es inútil per dialogar a Madrid i per aconseguir més recursos per afrontar la crisis sanitària. També patim el desgovern del conseller d’Educació, Josep Bargalló, que dificulta la tornada a les escoles i la incapacitat de la consellera de Sanitat, Alba Vergès, de construir un equip a Salut durant els moments clau, sense suficients rastrejadors, ni cribratges massius de proves PCR. La lluita pel control i pel poder entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras continua incidint negativament en la Generalitat, i la desorientació és total. Cal un govern que governi per a tots els catalans i no només per a una meitat. Un govern que, respectant les normes establertes, planti cara a Madrid i obtingui resultats reals per als catalans. La confrontació intel·ligent de l’independentisme en mans de qualsevol membre de JuntsXCat o d’ERC és un oxímoron inútil que ens fa patir. Units no està per la confrontació, sinó pel diàleg, la col·laboració i la implicació lleial dels dos governs.  Catalunya necessita un nou govern amb noves prioritats, i Units per Avançar serà present a les propeares eleccions per intentar fer realitat aquest canvi.

 

Aquest seran, doncs, els objectius de l’equip de direcció d’Units per Avançar per al nou curs: enfortir el nostre partit, tant en valors com en capacitat organitzativa, i estar present en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya per posar fi al desgovern.

 

Necessitem l’ajuda i iniciativa de cadascun de vosaltres per fer-ho realitat.

 

Una forta abraçada

 

Oriol Molins, president d’Units per Avançar

27 d’agost de 2020

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a