Units lamenta la manca d’exemplaritat i la presumpta corrupció per part del Rei Emèrit, alhora que defensa l’estabilitat institucional en un moment de profunda crisis econòmica i social

August 3, 2020

 

Tot i reconèixer el paper jugat pel Rei Emèrit en la transformació política d’Espanya, a partir de la Constitució de 1978, i el seu paper de factor d’equilibri en moments i circumstàncies especialment delicats, Units lamenta profundament i condemna la manca d’exemplaritat que compromet molt seriosament la primera institució de l’Estat.

 

Totes i les grans dificultats que cada generació té al davant i les que avui ens envolten, és important recordar que en la historia d’Espanya no hi ha hagut mai un marc jurídic i institucional que hagi permès un desenvolupament econòmic, social, civil, polític i cultural com el que hem viscut des de l’entrada en vigor de la Constitució de 1978.

 

Units per Avançar defensa que ningú no està per damunt de la llei, i que la inviolabilitat del Cap d’Estat s’ha de circumscriure exclusivament al temps i a les responsabilitats pròpies del càrrec. De la mateixa forma, també defensa que en un Estat de Dret la llei reconeix la presumpció d’innocència. Per tot plegat, Units demana accelerar l’aclariment dels fets pel bé de la Institució i expressa el respecte per les investigacions i resolucions judicials. Així mateix, demana decisions per part de la Casa Reial  en la línia de desvincular completament l’actual Cap de l’Estat de conductes que s’han de desterrar completament de les nostres institucions.

 

En un context de crisi econòmica i social profunda i sobtada, Units reclama centrar els esforços en garantir la reconstrucció econòmica i alleugerir les conseqüències socials de la crisis.

 

Tot i respectar els posicionaments favorables o contraris a  la Monarquia, Units per Avançar reclama que els fets que s’atribueixen al Rei Emèrit no s’utilitzin per afegir una crisis institucional i política a la crisi sanitària, econòmica i social que estem patint.

 

3 d’agost de 2020

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square