Units per Avançar valora positivament els acords assolits en el Consell Europeu dels darrers dies a Brussel·les

July 21, 2020

 

Units urgeix a les institucions europees i als governs dels Estats membres, en particular al d’Espanya, a que treballin perquè els fons arribin el més ràpidament possible als sectors més necessitats.

 

En cas d’un rebrot del Covid-19, la UE i els governs dels Estats han de desenvolupar i dotar financerament els instruments sanitaris i de protecció civil per evitar un confinament general i els seus efectes econòmics i socials devastadors.

 

Els acords assolits en el Consell Europeu dels darrers dies suposen un compromís conjunt de posar en marxa els instruments, el finançament i els programes per reactivar l’economia, especialment la dels països més castigats per la pandèmia, entre ells Espanya.

 

Units destaca la fermesa de la Comissió Europea i del President del Consell Europeu, i el compromís d’Alemanya i França. Tot això ha permès superar divisions importants i comprometre’ns tots plegats en un esforç comú. En aquest sentit, Units felicita al Govern espanyol, i al seu president, pels esforços desenvolupats i els resultats aconseguits.

 

Units urgeix a les institucions europees i als governs dels Estats membres, en particular al d’Espanya, a que treballin perquè aquests fons arribin el més ràpidament possible als sectors i destinataris més necessitats, perquè suposin un suport real als treballadors i autònoms,  a les empreses -amb especial atenció a les pimes- i als sectors més castigats, alguns d’ells molt importants per a l’economia catalana.

 

Alhora Units destaca la  importància que la reconstrucció es faci dins les prioritats marcades per al període 2021-20207, de garantir un creixement inclusiu, innovador i sostenible. El respecte i el compromís pel clima és un factor essencial.

 

Cal evitar un nou confinament general que tindria efectes econòmics i socials devastadors

 

Units destaca la importància que aquest compromís s’acompanyi de la obligació de respectar els valors polítics sobre els  que es fonamenta la Unió Europea.

 

Finalment, urgeix a la Unió Europea i als Governs dels Estats a que desenvolupin i dotin financerament els instruments sanitaris i de protecció civil que permetin donar una resposta, en el cas d’un rebrot a gran escala de la pandèmia, que no passi per un nou confinament general, que tindria efectes devastadors pel nostre equilibri econòmic i social.

 

21 de juliol de 2020

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 30, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square