El Consell Nacional d’Units per Avançar avala l’oferiment d’Albert Batlle de liderar i cohesionar un projecte catalanista, integrador, centrat i modern

July 11, 2020

 

En la seva intervenció, Albert Batlle, membre del comitè directiu, ha dit que “és hora de posar-nos d’acord per reconstruir el país, per fer un bon govern, amb un objectiu prioritari i urgent: la reconstrucció social i econòmica”.

 

Batlle ha subratllat que “no som frontistes. Ni en front, ni contra” i ha remarcat que s’ofereix a construir una candidatura catalanista “que no exclogui ningú”, que sumi sensibilitats sobiranistes allunyades de la unilateralitat i sensibilitats catalanistes no independentistes. “És el moment de posar Catalunya en marxa” -ha subratllat.

 

Per unanimitat, el Consell Nacional d’Units per Avançar -que s’ha fet per via telemàtica a causa de la situació sanitària actual- ha donat suport a Albert Batlle en el seu oferiment de liderar i cohesionar  un projecte catalanista integrador, centrat i modern.

 

En la seva intervenció, el dirigent d’Units ha afirmat que “ara és l’hora que el catalanisme, centrat, cívic,  dialogant, modern, de progrés, ocupi un espai que ha estat centrifugat pels que fan fet de l’anomenat procés un desgavell per al país”. Ha remarcat que el “camí de la unilateralitat ja fa massa temps que ha esdevingut un carreró sense sortida, de confrontació entre catalans, de frustracions per a moltes persones de bona fe i s’ha fet evident que porta al fracàs i al desprestigi del nostre autogovern i de les nostres institucions”.

 

Per això, Albert Batlle ha recalcat que “és hora d’una nova majoria, la del catalanisme integrador amb capacitat de posar d’acord a sensibilitats no independentistes com les que representa Units per Avançar amb sobiranistes que descarten la via unilateral que ens ha dut a l’atzucac actual”.

 

És hora de posar-nos d’acord per reconstruir el país, per fer un bon govern, amb un objectiu prioritari i urgent: la reconstrucció social i econòmica. La qüestió nacional és important, però avui i ara la qüestió i social i econòmica, a més d’important, és urgent. -ha destacat.

 

 

Batlle ha afirmat que, en aquesta situació, “us proposo que mirem més pel parabrises, que pel retrovisor i que tinguem ben fixat el Nord en el nostre navegador: la reconstrucció social i econòmica d’un país ferit per la pandèmia”. I ha afegit que “això va de reconstrucció! Que vol dir de salvar persones i salvar famílies i això es fa salvant autònoms, pimes i empreses.  Aquest és el nostre veritable patriotisme”.

 

“Es important que siguem decisius”

 

Pel que fa a la relació amb l’Estat, Albert Batlle ha dit que no proposa tornar al mercadeig d’altres èpoques o al peix al cove, sinó “la implicació i la participació en la política espanyola amb lleialtat i compromís per les dues parts. No es tracta de canviar cromos o intercanviar favors, sinó de participar-hi activament perquè la veu de Catalunya s’escolti i sigui respectada. Volem dialogar i volem influir”, I ho ha reblat: “és important que siguem decisius”.

 

Per aquest motiu, ha apel·lat al vot dels votants sobiranistes decebuts pel fracàs d’un projecte en el qual van creure , als independentistes que no volen un futur govern d’esquerres i als votants que en el seu dia van optar per CS com a dic de contenció del procés independentista i que han vist dilapidat el seu vot per la inacció del seu partit

 

En aquest sentit, ha destacat que “no som frontistes. No estem ni en front ni en contra” i ha afegit que “m’ofereixo per construir una candidatura catalanista, una confluència integradora, que no exclogui ningú” i que aposti “per augmentar el nostre autogovern, per blindar les nostres competències, per millorar el nostre finançament i per reforçar i incrementar l’estat del benestar”.

 

“És el moment de posar Catalunya en marxa”

 

Albert Batlle ha afirmat que compta “amb tots els que aposten per noves, majories, per trencar els blocs, per sortir d’aquest empat constant  que no porta enlloc, per teixir amplis consensos i que s’allunyi de propostes radicals en l’àmbit nacional i en l’àmbit social i econòmic”.

 

I ha reblat: “si aquestes sensibilitats ens unim, ens en sortirem. Catalunya se’n sortirà si unim tota aquesta confluència de sensibilitats del catalanisme. No serà una sopa de sigles, sinó la suma de sensibilitats perquè està en joc la reconstrucció social i econòmica de Catalunya i la cohesió social. Està en j