Proposem eliminar les assignacions als excàrrecs

May 24, 2020

 

Units per Avançar considera que la dignitat de la política passa pel lideratge moral dels seus protagonistes. En temps de crisis econòmica severa com l’actual és inconcebible augmentar els honoraris de excàrrecs polítics com acaben d’aprovar ERC i JxCat, amb el vot contrari del nostre Grup Parlamentari de Socialistes-Units.

 

Per això, Units per avançar demana al Govern del president Quim Torra i del vicepresident Pere Aragonès una rectificació immediata. Aquesta aprovació tan inoportuna és una demostració evident de la insensibilitat i incapacitat de l’actual govern de liderar la recuperació que necessitem.

 

Cal retribuir la política com qualsevol altre activitat social: calen salaris que atreguin i retinguin a bons servidors públics. I cal una dignificació de la dedicació al interès general. Per això defensem un tractament de les retribucions públiques semblant a les retribucions mitjanes dels diversos sectors econòmics i socials. Les necessitats de la crisi actual demanen atraure els millors professionals per a l’acció publica i fer-ho amb la màxima transparència i eliminant qualsevol mena de privilegi. 

 

En temps de crisi, tots els ciutadans estarem sotmesos a una revisió de la nostra retribució, i el Parlament i el Govern de la Generalitat no poden quedar al marge. 

 

Units per Avançar està ultimant una proposta de racionalització de l’Administració pública en la qual abordarà qüestions com la reducció del nombre de d’alts càrrecs, de conselleries i de personal de lliure designació, així com l’eliminació de duplicitats entre administracions

 

En opinió d’Units per Avançar, cal una Administració moderna  com a eina fonamental per ajudar els catalans a preservar i millorar la qualitat de vida comunitària.

 

24 de maig de 2020.

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square