Units per Avançar defensa l’escola diferenciada, una realitat inclosa en el model d’escola catalana

May 23, 2020

 

Davant la recent publicació en el DOGC de la Resolució provisional de no renovació del concert de Primària (6 a 12 anys) per part de la Conselleria d’Educació a 11 centres per motius de segregació per sexe , Units per Avançar exposa:

 

1.- Units defensa ara i sempre la llibertat de creació de centres educatius i la lliure elecció d’aquest per part de les famílies, així com la lògica concertació inherent a aquest dret.

 

2.- D’una forma clara i nítida, defensem el model d’escola diferenciada, una realitat més que trobem inclosa en el model “d’Escola Catalana”, plena de riqueses i formes pedagògiques, que ens ha portat a tenir èxit educatiu respectant, sempre,  els diferents models amb tota llibertat.

 

 

3.- Rebutgem absolutament la Resolució de Renovació de concerts educatius que el retira a onze centres d’educació diferenciada. Considerem un atac frontal a la llibertat de centre i a la llibertat de les famílies a escollir projectes educatius propis.

 

4.- Aquest dret, reconegut constitucionalment, ha estat emparat amb reiterada jurisprudència estatal com internacional, a més a més, del suport d’experts pedagogs com un model més d’èxit educatiu.

 

5.- Demanem la rectificació d’aquesta decisió per evitar conculcar drets tant dels centres educatius, com de les famílies i de la pròpia Administració davant d’una més que possible sentència en contra d’aquesta Resolució.

 

 

23 de maig de 2020.

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 30, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square