Crisi Covid-19. Comunicat nº 3: Renda Mínima d’Emergència, Sí, liquiditat per a pimes i autònoms, també

April 16, 2020

 

 

 

Units valora positivament la iniciativa del govern de garantir una Renda Mínima d’Emergència per als col·lectius en situació de fragilitat a causa de la crisi del coronavirus i per evitar una autèntica catàstrofe social.

 

Alhora reclama una gestió eficient i àgil dels crèdits ICO, aprovats ja fa un mes pel govern de l’Estat perquè arribin amb celeritat a pimes i autònoms.

 

Units per Avançar considera que  l’Estat ha de dur a terme polítiques innovadores per evitar que milions de ciutadans s’enfonsin en una marginalitat gairebé irreversible a causa de la nova crisi sanitària, econòmica i social generada pel Covid-19. El confinament social ha suposat una important aturada econòmica que afecta especialment a treballadors, autònoms i empreses amb una incidència particular en les pimes, el comerç, la restauració i el turisme. L’increment constant dels expedients de regulació temporal d’ocupació -ERTO- n’és la demostració més evident.

 

Per aquest motiu, és urgent garantir un ingrés mínim vital d’emergència a totes les persones que es quedin sense ingressos per la crisi del coronavirus i evitar una autèntica catàstrofe social. Units considera -com recollíem en la nota de 19 de març- que aquesta renda mínima vital no acumulable hauria de ser equivalent a l'última base de cotització dels règims de la Seguretat Social o a l’import de la renda mensual que estiguessin percebent regularment amb el límit màxim que s’estableixi i amb les excepcions oportunes per raó dels seus ingressos.

 

Es tracta d’una renda mínima limitada en el temps com a mesura de xoc per afrontar una situació d’emergència i apaivagar el que pot esdevenir un tràgic daltabaix econòmic, social i polític. Units comparteix, doncs, opinions com la del vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, partidari d’estudiar una renda mínima per als ciutadans més vulnerables.

 

Alhora Units per Avançar reclama una gestió eficient i àgil dels crèdits ICO, aprovats ja fa un mes pel govern de l’Estat per tal que arribin amb celeritat a Pimes i autònoms. Units considera que l’arribada a temps dels crèdits als seus destinataris pot ajudar a reduir sensiblement la necessitat de moltes persones d’haver d’acudir a la renda mínima de supervivència

 

Renda Mínima d’Inserció

 

Aquesta renda pel coronavirus no entra en contradicció amb la proposta d’Units d’una Renda Mínima d’Inserció per a les persones que han quedat marginades del món laboral o que no disposen d’ingressos suficients per arribar dignament a final de mes, realitat que afecta moltes persones amb dificultats per reincorporar-s’hi o joves que encara no han fet. Aquesta renda garantida no acumulable amb criteris objectivables per a col·lectius homogenis i definits hauria d’anar acompanyada de polítiques d’inserció. Cal que la distribució de la riquesa arribi amb criteris de justícia i de proporcionalitat a tots els ciutadans, a diferència del que ve succeint fins ara.

 

16 d’abril de 2020

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 30, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square