"El que convé a Catalunya no són pressupostos, sinó eleccions"

December 28, 2019

 

Teletip de l'entrevista del secretari general, Ramon Espadaler, a l'agència EFE.

 

Barcelona, ​​28 des (EFE) .- El secretari general d'Units per Avançar i diputat al Parlament, Ramon Espadaler, ha carregat contra el pacte pressupostari i sobre fiscalitat que perfila el Govern amb els comuns i ha advertit: "El que li convé a Catalunya no són uns pressupostos, sinó unes eleccions ".


En declaracions a Efe, Espadaler ha qualificat d ' "insostenible" la relació entre els dos socis de Govern, ja que mentre ERC negocia amb el PSOE la investidura de Pedro Sánchez, que donaria "estabilitat" política, el president de la Generalitat, Quim Torra , i JxCat tenen una "actitud exactament oposada".


Per a Espadaler, que està integrat en el grup parlamentari de PSC-Units, és "urgent" convocar unes noves eleccions a Catalunya.


L'exconseller de CiU està convençut que "al 2020 serà any electoral a Catalunya:" Les eleccions seran a la primavera o a la tardor, però no podem anar més enllà perquè això és insostenible ".


A més, Espadaler ha carregat contra diversos decrets de la Generalitat que generen "gran preocupació" en Units per Avancar.


En primer lloc, ha acusat el Govern d'impulsar una reforma fiscal que "té alguns elements contra les classes mitjanes" i que "no incentiven el suport a l'economia productiva".


També ha criticat aspectes del recent decret d'habitatge, relatius a les "ocupacions", i ha denunciat que el "esborrany de decret de matriculacions" és una "expressió en tota regla contra l'escola concertada". EFE

______________________________________________________________Espadaler espera que l'Advocacia de l'Estat avali que Junqueras reculli l'acta

 

Desembre 28, 2019BARCELONA 28/12 / 2019.-

 

El secretari general d'Units per Avançar i diputat al Parlament, Ramon Espadaler, ha afirmat que l'Advocacia de l'Estat hauria d'actuar "en coherència" amb el que ha estat fins ara el seu criteri i hauria de defensar que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, "reculli la seva acta" de diputat a l'Eurocambra.

 

En declaracions a Efe, Espadaler ha destacat que la sentència de Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que avala la immunitat de Junqueras com a eurodiputat, "és un cop dur per a la justícia espanyola", perquè es pronuncia "en sentit exactament contrari "a l'Tribunal Suprem i" torna la pilota a el terreny de la política, d'on no hauria d'haver sortit mai ".

 

A l'espera de conèixer l'escrit de l'Advocacia de l'Estat al respecte de la situació de Junqueras, que pot decantar la posició d'ERC davant la investidura de Pere Sánchez, Espadaler ha defensat que el líder d'ERC, condemnat a 13 anys de presó per sedició i malversació, pugui recollir l'acta d'eurodiputat.

 

"Jo crec que l'Advocacia de l'Estat ha de dir el mateix que havia dit en el seu moment. Hi havia estat favorable a què Oriol Junqueras pogués recollir la seva acta de diputat. Espero que mantingui el criteri que ja va tenir", ha remarcat Espadaler, que està integrat en el grup de PSC-Units al Parlament.

 

Sobre la posada en llibertat de Junqueras i els altres presos independentistes, no obstant, ha puntualitzat que el compliment de la sentència de l'TJUE és "realment complex" i s'ha desmarcat dels que demanen la "nul·litat" del judici de l'Procés.

 

En la seva opinió, "la llibertat de les persones que en aquest moment estan a la presó ha de seguir el camí que s'havia traçat", a través de "mesures de l'administració penitenciària", que a Catalunya està "en mans de la Generalitat" .

 

Per a Espadaler, la "immunitat" de Junqueras, per exemple, "és un aspecte a tenir en compte" a l'hora que l'administració penitenciària es plantegi concedir permisos per sortir de presó. EFE.

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 30, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square