Proposem que el Parlament impulsi una Taula per al Diàleg amb tots els grups polítics amb representació parlamentària

October 25, 2019

 

Un cop dictada la Sentència respecte als polítics encausats pel Procés, sobre la qual Units per Avançar ja va fer pública la seva opinió, considerem que ha arribat el moment de situar el conflicte en el terreny de la política,  és a dir, del diàleg i de la negociació, tant Catalunya portes endins, com amb el Govern d’Espanya. És per això que:

 

  1. Reclamem al Govern central que surti de les urnes del proper 10 de novembre que assumeixi, sense dilacions i amb totes les conseqüències, el paper que li pertoca en la defensa de l’interès general, com a corresponsable que és de la necessària convivència al si de Catalunya i també amb el conjunt d’Espanya.

 

  1. Aquest procés de diàleg i de negociació s’ha d’orientar cap a l’assoliment de consensos. Per aquesta raó, ni pot tenir límits en el seu punt de partida ni les parts el poden afrontar des de posicions immobilistes. Cal prendre consciencia que l’acord només serà possible si totes les parts assumeixen que caldrà fer renúncies per assolir-lo.

 

  1. Per aquesta raó, un cop assolit, l’acord haurà de ser validat a les urnes per part de la ciutadania de Catalunya i, si s’escau, pel conjunt d’Espanya.

 

  1. L’existència de posicions insolubles en el punt de partida (una visió independentista i una visió immobilista) no hauria d’impedir avançar en aspectes tan rellevants com el reconeixement de la realitat diferenciada de Catalunya o l’aspiració a un autogovern de qualitat, adequadament finançat, aspectes recollits en la nostra proposta de “Bases per a un Pacte d’Estat Catalunya-Espanya”.

 

  1. En la mesura que el President de la Generalitat s’ha inhabilitat a si mateix renunciant a representar a tots els catalans i atesa la imperiosa necessitat de treballar per la concòrdia al si de Catalunya i amb el conjunt d’Espanya, proposem que sigui el Parlament de Catalunya el que impulsi una , en la que hi siguin presents tots els grups polítics amb representació parlamentària.

 

Barcelona, 25 d’octubre de 2019.

 

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 30, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square