Fem una crida a la responsabilitat dels líders polítics i del president Torra davant d’un octubre certament difícil

September 29, 2019

 

En declaracions als mitjans abans de la desfilada d’autoritats de la celebració de l’Alderdi Eguna del PNB a Foronda, el secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, demana al president de la Generalitat que “exerceixi com a President de tots els catalans i de totes les catalans i que faci una condemna radical sense matisos de qualsevol expressió violenta”.

 

El secretari general d’Units per Avançar ha subratllat que “davant d’un mes d’octubre que es presenta certament difícil amb els sentiments a flor de pell  per part de molts ciutadans i ciutadanes de Catalunya, des d’Units per Avançar volem fer una crida a la responsabilitat i a la serenor, de tots els líders polítics i socials sense excepció, d’una banda i altra de l’hemicicle”.

 

I ha afegit que la fem “molt particularment al president de la Generalitat que ha de ser el President de tots. Fins ara, no sembla que hagi assumit aquesta condició. De president no ho és només dels independentistes, sinó de tots els que pensen com ell i dels que no pensem com ell”.

 

En aquest sentit, Ramon Espadaler ha assenyalat que, davant la proximitat de la sentència del Suprem, “segurament assistirem a expressions de protesta que s’han de desenvolupar amb  civisme. La protesta cap en un estat de dret però mai amb violència”.

 

 

Per aquest motiu, ha subratllat que “en un moment delicat com l’actual, reclamem al president Quim Torra que exerceixi com a President de tots els catalans i de totes les catalanes i que faci una condemna radical sense matisos de cap mena de qualsevol expressió violenta que es pugui donar. La violència no cap en la protesta i, a més, la deslegitima

 

Finalment, el secretari general d’Units ha afirmat que “volem alçar la veu per la serenor, per la convivència. Estem confiats que aquest país serà capaç d’anar endavant des del diàleg. La confrontació i molt menys la violència no ens portaran enlloc”.

 

Després de les eleccions ha de venir el diàleg polític

 

Preguntat per les declaracions del president del govern en funcions, Pedro Sánchez, Espadaler ha remarcat que està absolutament d’acord “en que cal condemnar la violència i anar per la via de la legalitat -de fet, una condició sine qua non-, però que també cal fer una proposta política després de les eleccions. Després de les eleccions ha de venir el diàleg polític”.

 

29 de setembre de 2019

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square