Instem el Govern a triplicar l’oferta de FP Dual en l’horitzó del curs 2024-25

January 24, 2019

 

La moció  presentada per Ramon Espadaler del grup parlamentari del PSC-Units també permetrà eliminar les taxes de matriculació dels cicles formatius de grau superior en un termini màxim de dos exercicis pressupostaris

 

Ramon Espadaler ha manifestat que el Grup Parlamentari de Socialistes i Units per Avançar és crític amb el Govern i l’acusa d’haver estat incapaç d’aprofitar el potencial de la llei de Formació Professional,  aprovada ja fa més de tres anys. Alhora ha reiterat el compromís del GP de Socialistes i Units per Avançar amb l’enfortiment i la projecció real de la FP. La moció presentada ordena les prioritats, fixa un calendari d’execució realista i exigeix el necessari compromís pressupostari. 

 

Pel que fa a les prioritats, Espadaler celebra i agraeix el suport rebut de la Cambra respecte a la constitució dins el primer semestre d’enguany de l’Agència Pública  de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, així com pel desplegament en aquest exercici dels consells sectorials i per l’elaboració d’un Pla de formació per als docents. D’altra banda, destaca, el compromís contret pel Govern de triplicar l’oferta de FP Dual en l’horitzó del curs 2024-25, en un procés dialogat amb els agents socials. Les xifres d’inserció laboral d’aquesta modalitat, sensiblement superiors a la mitjana del conjunt de l’FP, aconsellen aquest esforç. 

 

Eliminació de les taxes de matriculació a l’FP fins els dos propers exercicis pressupostaris

 

El diputat del PSC-Units subratlla l’acord assolit amb el GP Catalunya en Comú Podem i amb els Grups que donen suport al Govern per eliminar les taxes de matriculació dels cicles formatius de grau superior en un termini màxim de dos exercicis pressupostaris: “És un pas en la bona direcció ja que permet l’accés universal a la formació, eliminant qualsevol discriminació per raons de capacitat econòmica” –ha dit. 

 

Finalment, Espadaler ha afirmat que cal acompanyar aquest desplegament amb un finançament adequat, aspecte també recollit en la moció aprovada. 

Tags:

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 30, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square