Costarà d’entendre que els grups independentistes no donin suport als pressupostos de l’Estat i s’alineïn amb Cs i el PP

January 7, 2019

 

El secretari general d’Units per Avançar ha dit en una entrevista a els Matins a  Ràdio 4 que“els pressupostos generals de l’Estat són bons per a Catalunya” i per aquest motiu  creu que “als grups independentistes els costarà més  justificar un vot en contra que no pas un vot a favor perquè són més recursos per a Catalunya i més capacitat financera per al govern de la Generalitat”.

 

Ramon Espadaler ha subratllat que “costarà molt d’entendre que l’independentisme present al Congrés del Diputats i al govern de la Generalitat s’alineï amb Cs i el PP. Si això passés, ens indicarà potser que han assumit la tesi que com pitjor millor, i això seria una mala notícia per a Catalunya”. I ha afegit: “a més, els impediria dur a terme polítiques socials, en la sanitat, en l’educació i en la dependència”.

 

A Andalusia seria partidari de no entrar en cap negociació amb Vox

 

Preguntat sobre l’ascens de Vox, els secretari general d’Units per Avançar ha recordat que el creixement d’aquesta formació política –“un monstre que ens ven a veure”-  és una noticia fatal pels continguts i pel que representen”. I ha posat com a exemple la seva agressivitat contra la política d’igualtat i contra la política de lluita contra la violència masclista. “És una involució que el país no es pot permetre, ni Andalusia, ni Catalunya, ni Espanya, ni Europa. Hauria de fer reflexionar als partits que es mouen en un espai de centre, de dreta i d’esquerra distants de posicions populistes, antieuropeistes”. Espadaler ha reblat que a Andalusia “seria partidari de no entrar en cap negociació i de buscar consensos amplis”. 

 

Municipals: descartem acords tant amb els independentistes com amb l’immobilisme hostil contra Catalunya del PP i Cs

 

Pel que fa a les eleccions municipals, el secretari general d’Units ha explicat que el partit en la darrera reunió del consell nacional “va marcar les línies vermelles pels acords preelectorals que exclouen aliances amb els independentistes i també amb les forces unionistes i immobilistes, és a dir Cs i el PP”. I ha afegit que “una aliança amb Cs entraria en contradicció profunda amb el que a Units representa en l’espai del catalanisme centrat. En coherència amb les decisions del consell nacional, Units està obert a “possibilitats d’acord amb el PSC i amb grups independents per fer candidatures conjuntes, deixant la darrera paraula al Consell Nacional”.

 

Espadaler ha assenyalat que en al formulació d’aquests acords “hem prioritzat dos àmbits: la solitud de les persones grans a causa de l’envelliment de la nostra societat i els ajuntaments com a motors de la recuperació econòmica i del món emprenedor”. També ha ressaltat que Units per Avançar treballa per “posar els ajuntaments al servei de les persones i no de la República”.

 

7 de gener de 2019

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 30, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square