Els fets indiquen que la Formació Professional no és una prioritat per al Govern

December 17, 2018

 

En la interpel·lació al conseller d’Ensenyament al Parlament de Catalunya, el diputat Ramon Espadaler ha denunciat que el Govern de la Generalitat congela l’oferta de formació dual

 

El diputat del grup parlamentari PSC-Units ha assenyalat que la FP genera amplis consensos en la política i, sobretot, en els àmbits empresarials, (patronals, gremis, cambres), sindicals, professionals de l’ensenyament i en el món local. I ha remarcat que té la doble virtut de generar oportunitats amb la inserció o reinserció laboral i d’evitar l’exclusió social i que alhora és un element clau de la competitivitat

 

Espadaler ha denunciat que “tres anys després de l’aprovació de la llei encara hi ha tres àmbits que evidencien que la FP no és una prioritat per al Govern: la falta de desplegament pel que fa als òrgans previstos, de dotació de recursos econòmics i de polítiques actives per promoure-la”- “La llista d’incompliments és llarga i preocupant”- ha reblat.

 

Espadaler ha subratllat que l’oferiment de només 11 mil places de FP dual en el curs 2019-2020 “equival a congelar l’oferta d'una modalitat que on s’ha aplicat ha demostrat que funciona bé i en la qual els empresaris i sindicats catalans hi creuen fermament”. Per això ha remarcat que aquests sectors ”no identifiquen el compromís del Govern amb la FP”.

 

En aquest sentit, ha denunciat la falta de lideratge del govern i de credibilitat pels incompliments pressupostaris i ha remarcat la necessitat imperiosa d’unificar l’oferta i de comunicar-la bé. També ha assenyalat que cal fer una oferta que respongui no tant a la demanda dels estudiants, com a la del món econòmic.

 

 

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square

L'ús d'aquest lloc implica l'acceptació de l'Avís legal i política de privacitat d'UNITS PER AVANÇAR