Els ajuntaments al servei de les persones

November 26, 2018

Amb aquest objectiu, Units per Avançar ha fet una jornada dedicada a tractar els problemes i conseqüències de l’envelliment i de la baixa natalitat a la nostra societat i per subratllar la necessitat de polítiques de suport a les famílies.

 

Després de la intervenció de benvinguda del president d’Units, Oriol Molins, Jordi Alberich, esconomista, exdirector general del Cercle d’Economia ha pronunciat la conferència sobre l’impacte de la demografia sobre les polítiques socials amb una sèrie de reflexions sobre la baixa natalitat, l’envelliment i el paper de les famílies i de l’Administració. Alberich ha remarcat que “vivim més i vivim millor” i ha posat l’èmfasi en aspectes com la sostenibilitat, l’aparició de noves tecnologies, la solitud de la gent gran, la importància de millorar la seva assistència, el paper fonamental que els ajuntaments poden tenir en aquestes accions, el fet de la immigració, l’oportunitat d’aprofitar la capacitat intel·lectual de la gent gran i la transcendència que la família assumeixi també la seva responsabilitat.

 

Josep Martínez Melgares, exsubdirector general de règim jurídic de l’Administració Local, ha fet la conferència sobre el marc legal i la distribució competencial en matèria de polítiques socials i el paper dels ajuntaments. Només començar, ha subratllat que “el municipalisme ha d’estar al servei de la persona” i ha detallat l’empara legal que permet als ajuntaments dur a terme polítiques socials a favor de la gent gran i de les famílies. Josep Martínez Melgares ha explicat, també, que des dels departaments d’urbanisme es poden fer polítiques per millorar la mobilitat de les persones grans i de les persones amb discapacitats físiques.

 

Posteriorment, s’ha fet una taula rodona sobre la família amb les intervencions sobre polítiques a peu de carrer de Josep Carné, president de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya, Rosa Maria Salmerón, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Lleida, Montserrat Serrallonga, advocada, Josep Timón, director d’escola bressol i Olga Ortiz, advocada, membre de l’Observatori de Dret Civil Català.

 

El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha fet la cloenda de la jornada subratllant que el nostre objectiu com a partit és posar els ajuntaments al servei de les persones.

 

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a