Units per Avançar participa al Congrés del Partit Popular Europeu a Helsinki, un cop demanat ingressar-hi

November 8, 2018

 

Una vegada formalitzada la sol•licitud d’incorporació com a membre del PPE, Units per Avançar participa com a convidat al Congrés que el PPE va començar ahir i continua avui a Helsinki (Finlàndia).

 

Entre els objectius que s’ha fixat Units per Avançar en el seu procés de desplegament, hi ha l’establiment de relacions amb el Partit Popular Europeu on s’agrupen les formacions del centre i centredreta europees, d'ideologia democratacristiana, popular i reformista. El PPE és la primera força política del Parlament Europeu i ostenta la presidència de les tres principals institucions europees: el Consell, el Parlament i la Comissió. Amb el seu ingrés al PPE, Units per Avançar pretén establir relacions amb alguns dels seus partits membres com la CDU i CSU alemanyes, el PSD portuguès, el CD&V flamenc o la CDA holandesa, així com amb fundacions afins, com la Konrad Adenauer de la CDU alemanya i el Wilfred Martens Center, amb les quals ens uneix la ideologia humanista i socialcristiana, la defensa dels valors i principis europeistes i de l'economia social de mercat i el bé comú.

 

Units per Avançar és present al Congrés de Helsinki a través de Salvador Sedó, responsable de relacions internacionals i exdiputat al Parlament Europeu.

 

El Congrés de Helsinki escollirà el candidat del Partit Popular Europeu a la presidència de la Comissió Europea. Si esdevingués la primera força en les eleccions del propers 23-26 de maig, serà el president de l'executiu comunitari durant els propers 5 anys. Els dos candidats que es disputaran la nominació en aquest congrés són el bavarès socialcristià Manfred Weber, cap del grup parlamentari al PE i el primer ministre finlandès entre 2014 i 2016, Alex Stubb.

 

El Congrés aprovarà, també, les línies mestres del manifest electoral del PPE per a les eleccions europees.

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square