Comunicat d’Units per Avançar

November 2, 2018

 

 

 

 

 

 

Davant la fixació de les sol·licituds de penes formulades per la Fiscalia General de l’Estat i per l’Advocacia de l’Estat als polítics investigats en el procés judicial de l’1-O de 2017, Units per Avançar vol manifestar:


1- Que el respecte que professem per la presumpció d’innocència i per la separació de poders, fonamentals en tot sistema democràtic, no ens impedeix fer pública la nostra opinió respecte a les esmentades sol·licituds, que considerem desproporcionades, atès que, en opinió nostra, les acusacions de rebel·lió i de sedició no s’adeqüen als fets esdevinguts, tot i reconèixer la comissió de presumptes il·legalitats.

 

2- Units per Avançar reiterem, un cop més, la naturalesa política del conflicte existent Catalunya portes endins i entre Catalunya i Espanya. Per aquesta raó, reclamem als governs català i espanyol un esforç per afrontar el conflicte des del diàleg, en el marc de la legalitat i fent us de tots els mecanismes que ens ofereixen les institucions.

 

3- Considerem que, com mai, cal que tots els que tenim presència a les  institucions, perquè així ho han manifestat a les urnes els nostres conciutadans, fem un esforç per propiciar aquest diàleg, per difícil que sigui i per confrontades que siguin les posicions polítiques.

 

4- Units per Avançar reiterem, un cop més, la necessitat de substituir la presó preventiva d’una part de les persones investigades, per la llibertat condicional, situació que els ha de permetre preparar amb totes les garanties la seva defensa en el procés judicial.

 

2 de novembre de 2018                           

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square

L'ús d'aquest lloc implica l'acceptació de l'Avís legal i política de privacitat d'UNITS PER AVANÇAR