ESPADALER: Si tot el que uneix al govern de JxCat i ERC és esperar la sentència, el millor que poden fer és convocar eleccions

October 6, 2018

 

Espadaler considera que “JxCat i ERC, Torra i Aragonés, no governen junts perquè comparteixin un projecte, sinó perquè no tenen un altre remei”.

 

Espadaler destaca que “el Ple fallit d’aquesta setmana ha aixecat acta de la feblesa del President, de la desconfiança entre els dos socis, de l’absència de projecte per a Catalunya i, sobre tot, de la seva incapacitat de dir  la veritat”.

 

En declaracions als mitjans en el consell nacional d’Units per Avançar, el secretari general del partit, Ramon Espadaler, ha afirmat que “la reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, lluny de ser el punt final de les desavinences que han bloquejat el Parlament durant mesos impedint el debat de política general, és simplement un punt i seguit, que perpetua la inestabilitat”.

 

Ha assenyalat que “JxCat i ERC , Torra i Aragonés, no governen junts perquè comparteixin un projecte, sinó perquè no tenen un altre remei”. I ha explicat: “la divisió i la competència són tan profundes i agressives, tant en el pla municipal com en el Parlament, que la desconfiança entre els dos socis, entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, ja no té remei”.

 

Cohabitació forçada al Govern presidida per la malfiança

 

El secretari general d’Units creu que “a partir d’ara, en el millor dels casos, haurem de parlar de cohabitació forçada, un intent de supervivència, en el Govern català”. I ha afegit que “aquesta cohabitació forçada presidida per la malfiança entre els socis, entre JxCat i ERC, impedirà, tal i com ha passat fins ara, que la prioritat del Govern sigui el país. La prioritat del Govern es arribar com sigui, a qualsevol preu, a la sentència sobre els polítics empresonats”. 

 

I ha reblat: “Si tot el que uneix al govern de JxCat i ERC és simplement esperar la sentència, el millor que poden fer és convocar eleccions”.

 

També ha remarcat: “el Ple fallit d’aquesta setmana ha aixecat acta de la feblesa del President, de la desconfiança entre els dos socis, de l’absència de projecte per a Catalunya i, sobre tot, de la seva incapacitat de dir la veritat als seus votants”.

 

Per aquest motiu, el secretari general d’Units per Avançar ha considerat que “la responsabilitat dels partits de l’oposició és encara més gran” i que, “sobre tot, estan mes obligats que mai a construir i oferir una alternativa sòlida per quan vinguin les properes eleccions al Parlament”, comicis que, segons Espadaler, “es faran en els propers mesos”.

 

El consell nacional d’Units per Avançar ha començat amb un homenatge a Montserrat Caballé, una catalana universal, amb tots els consellers drets mentre sonava pels altaveus la cançó “Barcelona”.

 

 

 

 

 

 

 

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square