COMUNICAT D’UNITS PER AVANÇAR DAVANT L’APROVACIÓ DE LA MOCIÓ DE CENSURA DEFENSADA PER PEDRO SÁNCHEZ

June 1, 2018

 

 

 

 

 

 

 

L’aprovació de la moció de censura defensada per Pedro Sánchez en nom del PSOE posa fi a un mandat del PP en el govern d’Espanya que, en allò que fa referència a Catalunya, s’ha caracteritzat per l’absència de diàleg i de propostes polítiques.

 

La designació per part del President Quim Torra d’un govern operatiu de la Generalitat de Catalunya comporta l’aixecament de l’Art. 155 de la Constitució Espanyola, essent aquest un pas important, per bé que no definitiu, cap a l’anhelada normalització institucional.

 

Units per Avançar considera que la conjunció d’ambdós fets comporta una oportunitat per al diàleg  que cal aprofitar. Un diàleg que s’ha de produir en primer lloc  Catalunya portes endins, però també amb el nou govern d’Espanya. Un diàleg que s’ha d’emmarcar en el respecte tant de la legalitat, com a la pluralitat de les posicions polítiques avui distants i distintes tant al si de Catalunya, com entre Catalunya i Espanya.

 

En aquest nou escenari, Units per Avançar reitera la proposta de Pacte d’Estat per avançar units que hem fet pública recentment, oferint-la a la resta de partits polítics dels arcs parlamentaris català i espanyol.

 

Conscients de les dificultats a les quals hauran de fer front els nous executius tant català com espanyol, des d’Units encoratgem el conjunt de forces polítiques a cercar punts de trobada en benefici de l’interès general, del respecte mutu i de la concòrdia.

 

1 de juny de 2018

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square

L'ús d'aquest lloc implica l'acceptació de l'Avís legal i política de privacitat d'UNITS PER AVANÇAR