El Consell Nacional d’Units aprova la proposta de pacte d’Estat per reconduir les relacions entre Catalunya i Espanya

April 21, 2018

 

Ramon Espadaler ha remarcat: “ni el fracàs de l’independentisme pot ser la derrota de Catalunya, ni el fracàs de l’immobilisme del PP i de CS pot ser el fracàs d’Espanya. Hi ha d’haver un camí per al diàleg i per a la concertació”

 

El Consell Nacional d’Units ha quedat constituït amb la presiència d’Helena Isábal, la vicepresidència de Rosa Mari Salmerón i la secretaria de Julio Molinario.

 

En declaracions als periodistes abans de la constitució i primera reunió del Consell Nacional, el diputat d’Units per Avançar al Parlament ha dit que “fem una proposta de pacte d’Estat per reconduir les relacions entre Catalunya i Espanya. Partim d’una doble constatació: l’independentisme ha fracassat en la consecució dels seus objectius, la qual cosa no comporta que l’immobilisme es pugui apuntar un triomf i, també, considerem que l’immobilisme del PP i de CS ha fracassat igualment”.

 

Davant d’aquesta situació, Espadaler ha explicat la proposta de pacte d’Estat que avui aprova el Consell Nacional: “Hem vist que el govern central ha estat incapaç de fer política i el govern de Catalunya no existeix perquè els independentistes són incapaços de formular-lo. Per tant, el pacte s’ha de fer no només entre governs sinó entre formacions polítiques de tot l’arc parlamentari tant de Catalunya com d’Espanya i també hi han de participar patronals, sindicats i organitzacions socials”.

 

El lider socialcristià ha assenyalat que “cal superar les alternances dels governs d’aquí o d’Espanya. I per tant, ha de ser un pacte d’Estat estable.”

 

Espadaler ha remarcat les bases del pacte d’Estat: “el reconeixement de Catalunya com a nació en el marc constitucional, el disseny d’un model de finançament just i solidari, una aposta clara per la cohesió interna a Catalunya i entre Catalunya i Espanya i fer una relació precisa de les competències que creiem que cal incrementar i que ha de tenir el govern de Catalunya. No han d’estar subjectes als canvis de governs aquí o allà, que siguin estables i no s’hagin de rediscutir”.

 

El diputat d’Units ha remarcat que “defensem un catalanisme integrador a Catalunya  i no ruptrurista amb el conjunt d’Espanya, que és profundament transformador i reformista. No ens conformem amb la relació actual entre Catalunya i Espanya. I a més, és un catalanisme europeista”

 

Espadaler ha reiterat que “ni el fracàs de l’independentisme pot ser la derrota de Catalunya, ni el fracàs de l’immobilisme del PP i de CS pot ser el fracàs d’Espanya. Hi ha d’haver un camí per al diàleg i per a la concertació”.

 

Finalment el diputat d’Units ha fet servir un símil mariner: “uns només volien els catalans a galeres remant i els altres han volgut baixar d’aquest vaixell i nedar cap a Ítaca sense aconseguir-ho. Nosaltres, a Units, no volem deixar de remar en un projecte col·lectiu que és català, espanyol i europeu i reivindiquem el catalanisme compromès. Volem estar també a la sala de màquines i a la sala de comandament de la direcció de la política, el catalanisme compromès com històricament ha estat amb la governabilitat del conjunt d’Espanya amb una vocació nítidament europea”.

 

El Consell Nacional d’Units ha quedat constituït amb la presidència d’Helena Isàbal, la vicepresidència de Rosa Mari Salmerón i la secretaria de Julio Molinario.

 

TELETIPS:

Units per Avançar proposa un pacte d'Estat davant del doble "fracàs" de l'independentisme i l'"immobilisme" de l'Estat

 

La formació aposta per reconèixer Catalunya com a nació, un nou model de finançament, cohesió interna i externa i competències ben definides

 

ACN Barcelona .- Units per Avançar debatrà durant aquest dissabte la seva proposta de "pacte d'Estat" per aportar una solució al conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol. Es tracta d'un document polític que serà el centre del primer Consell Nacional de la formació liderada per Ramon Espadaler. Segons ha explicat el mateix Espadaler als mitjans, l'objectiu és oferir una proposta davant del doble "fracàs" tant de l'independentisme com de l'"immobilisme" de l'Estat. "Els uns probablement ens volien només a galeres remant i els altres han volgut baixar vaixell i nedar cap a Itaca sense aconseguir-ho", ha declarat. Espadaler ha explicat que el pacte proposat per Units té com a bases el reconeixement de Catalunya com a nació, un nou model de finançament, aconseguir la cohesió interna de Catalunya i amb la resta de l'Estat i establir una bona definició de competències que no es modifiquin segons els canvis de govern.

 

Espadaler ha defensat que el pacte vol "reconduir" el que han de ser les relacions entre Catalunya i l'Estat. Davant la pregunta de perquè un pacte d'Estat, el també diputat del PSC-Units ha contestat que és necessari perquè han vist "com el govern central ha estat incapaç de fer política i el govern de Catalunya no existeix perquè els independentistes són incapaços de formular-ho". Ha afegit que aquest pacte però ha de superar els governs i abordar també els sindicats, les patronals i "tothom que té a dir en la cosa pública" amb l'objectiu de "superar alternances" governamentals. 

Les bases fonamentals del mateix han de ser el reconeixement de Catalunya com a nació, el disseny d'un model de finançament "que sigui just i solidari perquè l'actual no ho és", que hi hagi una "aposta clara per la cohesió", i que estableixi "amb precisió" les competències, que també s'haurien d'"incrementar", per evitar el "vaivé dels canvis de govern aquí i allà", ha resumit Espadaler. 

El líder de la formació ha defensat que aquesta es basa en la idea d'un catalanisme "integrador i no rupturista, profundament transformador, reformista" i que no es conforma amb la situació actual sinó que aposta per un projecte català, espanyol i europeu, així com "compromès amb la governabilitat del conjunt d'Espanya". "Ni el fracàs de l'independentisme pot ser la derrota de Catalunya, ni el fracàs de l'unionisme immobilista pot ser el fracàs d'Espanya. Hi ha d'haver un camí de diàleg per a la concertació", ha declarat. 

El document que es debatrà aquest dissabte ha estat coordinat per Antoni Duran Sindreu i ha comptat amb l'aportació de gent aliena a la formació, com opinadors o persones d'altres formacions. Espadaler ha explicat que avui es debatrà el document i un cop aprovat es farà públic
_________________________________________________________________

 

Units per Avançar apuesta por un pacto de Estado que defina un nuevo "marco"

 

Barcelona, 21 abr (EFE).- Units per Avançar, formación heredera de la antigua Unió integrada en el grupo parlamentario PSC-Units, ha propuesto hoy trabajar por un pacto de Estado que establezca "un nuevo marco de relación" entre Cataluña y España, que reconozca "la nación catalana" e incremente las competencias de su autogobierno.

 

En declaraciones a los medios antes de la primera reunión del consell nacional del partido, el diputado en el Parlament Ramon Espadaler ha detallado que este pacto de Estado debería contemplar también un "pacto fiscal" más "justo" para con Cataluña, aunque "solidario" con el resto del Estado, y la necesidad de "cohesión y respeto mutuo", siempre con "una visión europea".

 

Así, estos cuatro apartados generales, que serán detallados más adelante por el partido, deberán superar el "fracaso" cosechado, a juicio de Espadaler, tanto por el independentismo como por el "unionismo inmovilista".

 

El acuerdo propuesto por Units -"amplio y generoso", según indican- debería "superar a los gobiernos" y ser "suficientemente sólido" como para mantenerse en caso de alternancia en los Ejecutivos, además de integrar a más formaciones políticas y a entidades de la sociedad civil organizada.

 

De esta forma, Units apuesta por "seguir en un proyecto compartido desde el catalanismo integrador, que no rupturista, profundamente reformista y europeísta".

 

El también exconseller Espadaler ha indicado que dicho pacto de Estado contendría elementos de bilateralidad en las relaciones entre Cataluña y España y otros que no lo serían, aunque ha informado de que su partido dará a conocer más detalles de la propuesta en fechas próximas. EFE


_________________________________________________________________
 

CATALUNYA.-Espadaler (Units) acusa a los independentistas de ser "incapaces de formular" un gobierno

 

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

 

El líder de Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha acusado este sábado a los independentistas de ser "incapaces de formular" un GOVERN en Catalunya, del mismo modo que considera que el Gobierno central ha sido incapaz de hacer política.

 

En declaraciones a los medios antes del Consejo Nacional de su partido en el que se ha aprobado la propuesta de pacto de Estado, Espadaler ha llamado a reconducir las relaciones entre Catalunya y España, y ha exigido hacerlo entre formaciones políticas de todo el arco parlamentario y también con la participación de patronales y sindicatos.

 

"Ni el fracaso del independentismo puede ser la derrota de Catalunya, ni el fracaso del immobilismo del PP y el de Cs puede ser el fracaso de España", ha señalado.

 

Para Espadaler "debe haber un camino para el diálogo y para la concertación", por lo que considera que es necesario superar las alternanzas de los gobiernos de Catalunya y España, y constituir un pacto de Estado estable.

 

Asimismo, ha remarcado que no se conforman con la relación actual entre Catalunya y España, y defienden "un catalanismo integrador en Catalunya y no rupturista con el conjunto de España" que, a su juicio, es profundamente transformador y reformista.

 

 

 

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 30, 2020

Please reload

Arxiu