Units per Avançar no participarà demà en la manifestació perquè discrimina l’escola concertada

March 16, 2018

Davant la manifestació convocada per demà dia 17 de març amb el lema ‘L’escola catalana, democràtica i cohesionadora no té por’, Units per Avançar ha decidit no participar-hi per aquests motius:  

 

  • Davant les accions continuades per erosionar el model educatiu de Catalunya i per qüestionar les legítimes opcions dels centres que integren el Servei d’Educació de Catalunya, Units vol reiterar, formalment i explícitament, el total suport a la immersió lingüística en català i al model educatiu fixat per la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

 

  • La LEC va néixer l’any 2009 fruit de la idea del consens i l’estabilitat i va ser aprovada per una molt àmplia majoria del Parlament de Catalunya. Units defensarà aquest esperit de consens que va portar a l’aprovació de la LEC. Trencar-lo amb lleis o reformes aniria en contra de l’estabilitat que se'ns demana per part de tota la comunitat. Ens cal, doncs, facilitar el marc institucional estable i adequat per a la millora sistemàtica de la qualitat del sistema educatiu català. Donem suport a l’escola privada, a l’escola concertada i a l’escola pública. Són tres models d’èxit i de qualitat, tres models a preservar com a eina per garantir una millor qualitat d’ensenyament en el nostre país.

 

  • Cal respectar absolutament la lliure elecció de centres per part dels pares dins de la xarxa de centres públics, concertats i privats que conformen el servei públic d’educació a Catalunya, garantint el dret a una educació de qualitat.

 

  • Ara bé, prenem la decisió de no participar en aquesta manifestació perquè discrimina l’escola concertada. Entenem que qualsevol acte de “politització” intencionada o no, o posicionaments complementaris excloents en vers a altres realitats educatives fonamentades amb idees polítiques distorsionen la realitat del model ampli d’escola catalana. Malauradament, aquesta és la situació que es produeix a data d’avui.

 

  • La no participació ens referma en la voluntat inequívoca de la defensa que ha de fer el nostre país del model d’escola catalana i de no prescindir del nostre model educatiu, sense amenaçar la convivència i llur cohesió.

 

 

16 de març de 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 30, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square