Units per Avançar reclama l’obertura del diàleg bilateral entre el govern d’Espanya i el proper govern de Catalunya

December 22, 2017

 

 

A més, exigim l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i l’abandonament de la via unilateral per part dels independentistes.

 

Després de la reunió de la permanent del comitè directiu per valorar els resultats electorals del 21-D,  Units per Avançar considera:

 

1.- la democràcia ha funcionat tant des de la perspectiva de l’elevada participació –que valorem positivament- com des del funcionament de les institucions.

 

2.- les eleccions demostren la polarització de la societat en dos fronts contraposats com una realitat que cal reconèixer i respectar, però també gestionar des de la política i des de les institucions. En aquest sentit, l’aliança pel seny i pel catalanisme entre el PSC i Units per Avançar ha resistit la polarització i ha crescut en vots – en termes percentuals i absoluts- i  també en escons. Aquestes dades avalen el plantejament no frontista i ens exigeixen dur a la pràctica la nostra aposta pel diàleg

 

3.- davant d’aquest resultat, el govern central té la responsabilitat i l’obligació de donar resposta política, fet que ha de començar amb l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155 i amb l’obertura del diàleg bilateral amb el govern que surti escollit pel Parlament de Catalunya

Per la seva part, l’independentisme ha de ser conscient que no compta amb la majoria social encara que tingui el suport suficient per formar govern.

 

4.- Units per Avançar impulsarem el diàleg tant al si de Catalunya  com amb el govern d’Espanya com a única via possible de superació de la actual fractura política i social.

 

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square

L'ús d'aquest lloc implica l'acceptació de l'Avís legal i política de privacitat d'UNITS PER AVANÇAR