Carta als moderats de centre despistats

December 11, 2017

 

Qui ens havia de dir que Units per Avançar, un partit acabat de néixer, seria un dels protagonistes indiscutibles de la campanya de les eleccions del 21-D? Som una “start-up” política, presidida per Oriol Molins, un partit amb dos grans pilars: l’humanisme basat en la defensa de la persona i de la justícia social i el catalanisme integrador, no excloent, reformista i no independentista.

 

El procés ha tancat un període de la política catalana i ha comportat una reformulació a fons del sistema de partits. Units és el primer partit post-procés, que pretén recollir els catalanistes moderats de centre, que no volen aventures. Les eleccions del 21-D han precipitat la impossibilitat de reconfigurar aquest espai polític amb les mínimes condicions per anar en solitari. Però han aconseguit quelcom important. Abans de la convocatòria electoral, totes les enquestes apuntaven una victòria indiscutible d’ERC, la consolidació de C’s com a segona força política i un PSC que pujava lleugerament. En el moment de la convocatòria, tot era entre Junqueres i/o Puigdemont o Arrimadas. És a dir, en 24 hores podíem passar del foc d’uns a les brases d’uns altres, d’un extrem a l’altre, cosa que no milloraria res, ans el contrari. Es continuaria fent política d’una Catalunya contra l’altra i ara amb dosis de venjança.

 

El pacte entre socialdemòcrates i socialcristians pot esdevenir una sacsejada en el taulell de joc. Ja es veu en les enquestes com la candidatura liderada per Miquel Iceta, l’Aliança pel Seny i pel Catalanisme (PSC + UNITS), cada dia desperta més simpatia entre els electors catalans i pot fins fer de Miquel Iceta el President. És evident que PSC i Units per Avançar són realitats polítiques diferents. Provenen de dues famílies polítiques europees fundadores de l’estat del benestar, de la justícia social i de l’economia social de mercat. Tot i les diferències, en moment decisius són capaces d’entendres per desembussar situacions complicades. Un clar exemple és Alemanya on amb molta probabilitat Àngela Merkel repetirà al capdavant de la cancelleria amb els vots de la CDU/CSU i SPD.

 

Passat el 21-D, però, des d’Units per Avançar tenim una tasca important: continuar eixamplant aquest espai de centre que el país necessita i que requereix d’expressió pròpia i independent. A això dedicarem els nostres esforços. Tindrem l’oportunitat de fer-ho amb  veu al Parlament i de preparar unes eleccions municipals que seran la segona volta del canvi que Catalunya necessita i mereix.

 

Jordi Daura, membre del comitè directiu d’Units per Avançar

 

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square

L'ús d'aquest lloc implica l'acceptació de l'Avís legal i política de privacitat d'UNITS PER AVANÇAR