Toca refer-se: Un país per atendre.

December 8, 2017

 

Estic fart de retrets i més retrets. Cal treballar per reconstruir Catalunya i fer-ho amb immediatesa. L’independentisme i l’immobilisme generen problemes, divisions i confrontació. Només una opció que recuperi la millor tradició pactista, dialogant i reformista del catalanisme polític ens permetrà tirar endavant com a país i mantenir la cohesió social.

 

El 22 de desembre necessitem un nou govern de la Generalitat per a tots els catalans, sense exclusions, que estigui disposat a construir ponts en lloc de trinxeres. Cal un govern que planti cara a l’ immobilisme i “aparqui” la rauxa de l´independentisme, que reivindiqui, defensi i s’esforci per regenerar les institucions polítiques, però també l’àmbit econòmic.

 

Necessitem una Generalitat centrada en les persones i en els valors de l’humanisme. Cal posar el focus de l’acció en els principals àmbits de les persones: l'individual, la família, el benestar, el progrés i el fet empresarial. En definitiva, “política de proximitat”. Recuperar la normalitat requereix, també, que les empreses -les quals la incertesa ha fet que traslladessin el seu domicili social i fiscal fora de Catalunya- vegin en el nou executiu el “bàlsam” estabilitzador que les ajudarà a tornar, a créixer i a ser més competitives. Ens calen més i millors empreses.

 

Cal diàleg, acords, consensuar i arribar als punts de trobada entre els catalans i, també, dels catalans amb la resta de l’Estat. És imprescindible refer la confiança perduda entre els catalans i la dels catalans amb la resta de pobles d’ Espanya.

 

És necessari vertebrar el catalanisme per fer avançar Catalunya, treballar perquè qualsevol decisió que l’afecti sigui factible, acordada i emparada en la legalitat, de manera que no comporti perjudicis per a les persones, per a la nostra societat i per la economia.

 

Cal construir la Catalunya que ens permeti a tots un present i un futur econòmicament més pròsper, socialment més solidari. Qui ho farà? Qui té la capacitat de construir ponts i no farà de la seva victòria una nova trinxera?

 

Com deia aquell antic i famós anunci: ... Busqui, comparí i si troba alguna cosa millor compri-la.

He triat, remenat, capbussat en els discursos, escoltat declaracions, llegit programes i sols he trobat algú amb capacitat per sumar i, fins i tot, de multiplicar: en Miquel Iceta.

 

Ho dic jo, que no sóc socialista, que mai pensava votar-los. Veig en ell la capacitat del millor del catalanisme: el seny, el pacte, la constància, la tenacitat i la fermesa per aconseguir que Catalunya torni a lluir triomfant, rica i plena.

 

Jordi Cerezuela, secretari d’Organització d’Units per Avançar.

 

 

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square

L'ús d'aquest lloc implica l'acceptació de l'Avís legal i política de privacitat d'UNITS PER AVANÇAR