Units per Avançar davant la Diada Nacional de Catalunya

September 8, 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Constatat el xoc institucional, particularment cruent a partir de l’aprovació per part del Parlament de Catalunya de les anomenades lleis de desconnexió, des d’Units per Avançar reiterem un cop més la crida al diàleg tan imprescindible com inexcusable entre els governs de Catalunya i d’Espanya. A les portes de la Diada Nacional d’enguany, convidem a ambdós Governs i al conjunt de la ciutadania de Catalunya a reflexionar serenament sobre la necessitat de cercar una sortida política i sòlidament ancorada en la legalitat al contenciós cada dia més profund entre Catalunya i Espanya.

 

Coherents amb la nostra Declaració Fundacional, reclamem al govern de Catalunya i als grups parlamentaris que li donen suport el respecte degut al marc legal vigent i a les nostres institucions d’autogovern. Unes institucions que ens pertanyen i ens han d’aixoplugar i representar a tots. 

 

Amb la mateixa intensitat, reclamem al govern d’Espanya l’obertura immediata d’un procés de diàleg polític i institucional que vagi molt més enllà de l’estricte i obligat compliment de la legalitat, aspecte que mai qüestionarem des d’Units per Avançar. Considerem que el govern d’Espanya, corresponsable en gran mesura de la situació actual, ha de prendre amb urgència la iniciativa, per ser el que té la capacitat i els instruments adequats per fer-ho.

 

En el marc d’una Diada Nacional particularment transcendent, des d’Units per Avançar volem posar l’èmfasi en la necessitat de preservar la cohesió social tantes vegades expressada amb el lema “Catalunya un sol poble”, així com en la salvaguarda de les nostres institucions d’autogovern i en el respecte a la legalitat vigent, conquestes a les quals no estem disposats a renunciar.

 

Bona Diada Nacional i Visca Catalunya!

 

 

Barcelona, 11 de setembre de 2017

Compartir a Facebook
Compartir a Twitter
Please reload

Entrades destacades

Declaració fundacional d'Units per Avançar

June 17, 2017

1/1
Please reload

Notícies recents

September 2, 2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos a
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square

L'ús d'aquest lloc implica l'acceptació de l'Avís legal i política de privacitat d'UNITS PER AVANÇAR