T’ estimo, però ja et canviaré...JORDI CEREZUELA I BADIA

12/06/2018 - E-NOTÍCIES


Tots volem sentir-nos estimats, i estimar. Tota relació sentimental s’inicia per l’atracció i ens porta a anar descobrint com és, què pensa i les intencions de la nostra parella. No parlo d’amor, sinó de política i ja tenim nous governs, a Catalunya i a Espanya. Per tant, ara toca refer la relació, fins ara malmesa, trencada –gairebé a punt del divorci-, però que novament té una oportunitat. Aprofitem-la! Com qualsevol relació, s’haurà de basar en la confiança mútua. Difícilment, confiaré en qui desconfia de mi i, a l’inrevés, tampoc es refiarà de mi la persona que no em mereix confiança.


La confiança es guanya i això només s’aconsegueix amb sinceritat i respecte -en política, respecte a la legalitat vigent. Els problemes de parella es resolen dins de la parella, amb diàleg. Quan es va als advocats és perquè es vol acabar la convivència. És a dir, la relació d’Espanya i Catalunya es resol des de la negociació política, no en els jutjats.


No imagino cap parella en la qual els dos integrants es diuen tot allò que no els agrada de l’altra. En la relació entre governs, “la cosa” ha d’anar de la mateixa forma: dialogar envers al que els uneix o els pot unir, per agafar confiança, enfortir la relació i assolir l’espai de convivència. Els retrets i les males paraules han de formar part del passat. S’han fet mal l’un a l’altre, però cal demanar disculpes i perdonar.


De la relació, del contacte, del temps compartit, de la convivència, obtindrem una relació en la qual Catalunya i España seran millors, millors que abans de “relacionar-se” i de quan no es parlaven. A més, no podem tenir “les famílies” en contra. Cal que els dos arcs parlamentaris –el de Catalunya i el d’Espanya- no entorpeixin la relació. L’un i l’altra mantenen opinions diferents sobre la parella. Són formes diverses d’entendre la relació. Fins i tot, si fos per algun d’ells, la relació s’hauria de trencar. Per això, cal una actitud ferma, la defensa conjunta amb coratge i molta “pedagogia” per aconseguir anar endavant. Cal mostrar a tothom que hi ha un projecte sòlid de futur comú que ens pot satisfer.


Anem al gra! Si ho feu junts, sortireu endavant. Teniu ganes i sabeu com fer-ho. Ara només cal voluntat. Teniu molta feina a fer, feu-la!

8 vistas