Que vinguin Putin, Trump i companyiaRAMON ESPADALER

Diputat i Secretari General d'Units per Avançar


Després del fallit ultimàtum plantejat pel president de la Generalitat de Catalunya al President del Govern d'Espanya, Pedro Sanchez, des del Govern se'ns va informar que, conscient del fracàs (encara que amb manca de sentit de la proporció), Quim Torra va enviar una carta a un reguitzell de mandataris globals per demanar-los la seva mediació en el conflicte existent entre Catalunya i Espanya.


L'han rebut des del president dels Estats Units, Donald Trump, fins al president de la Federació Russa, Vladímir Putin, des de Xi Jinping, President de la República Popular de la Xina fins a la cancellera d'Alemanya. Angela Merkel, passant per la seva Santedat el Papa Francesc. És una iniciativa que, sens dubte, denota una preocupant manca de sentit de la proporció, però que, en el fons, em sembla francament suggerent.


En efecte, si analitzem detalladament els esdeveniments de la setmana passada al Parlament de Catalunya que van implicar la suspensió del ple del debat de política general a causa del profund desacord entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, ens adonarem que la mediació no és una mala idea. Però vist el desolador panorama del Govern, qui realment requereix una mediació són les seves parts integrants, és a dir: Junts per Catalunya i Esquerra Republicana.


Que vinguin Putin i Trump, que vinguin Xi Jinping i Anglea Merkel i que vingui, també, el Papa Francesc a exercir els seus bons oficis sobre els integrants del nostre Govern. I si això no fos possible, potser per manca de disponibilitat de les seves agendes -malgrat que nosaltres som el melic del món-, potser podríem citar-nos a les urnes, un cop més, per cinquena vegada en una dècada. En perfecta sintonia amb el "Volem votar".

14 vistas