Què és el que fas?


ORIOL MOLINS

21/05/2018 - E-NOTÍCIES


Tal com van les coses, ens aquests temps tan moguts, se’ns ha acudit fer un partit polític.


A la universitat vaig fer una assignatura que es deia Història del pensament socioeconòmic. Si he de ser sincer, no recordo gairebé res del que vaig estudiar. Una cosa si que m’ha quedat: a la història, hi ha hagut dues pulsions vitals per enfocar el canvi. Una és la dels que es mouen per fer la revolució i el canvi rupturista i l’altra, la dels que prefereixen i proposen la reforma per aconseguir avançar. Totes dues comparteixen el mateix impuls: el desig íntim de canviar. En general, les revolucions tenen un cost alt i poques han comportat, al final, un canvi real. Acostumen a ser fruit d’un fracàs reformista, bloquejat per forces immobilistes. En canvi, la reforma té costos menors i genera canvis més efectius, encara que siguin més lents i puguin patir durant un temps el bloqueig de l’immobilisme.


Recordo que el professor ens va dir: “Triïn vostès com volen viure”. Doncs, en això estic jo personalment. Sempre he sentit atracció per la política per pulsió vital i per admiració del meu padrí. Sóc reformista i he de reconèixer que, actualment, això està mal vist i sembla inútil. Ans el contrari, al meu parer, representa plantar la llavor perquè germini quan hagi passat el temporal.


Crear un partit és un projecte curiós. És com fer una start up, però sense el propòsit de fer diners. Això sí, et guanyes alguns insults al carrer i a les xarxes socials. Evidentment, per fer un partit cal tenir una idea, lideratges i finançament. Competim amb forces polítiques poderoses. Unes tenen un líder fort, altres molts militants i la majoria disposen de molts diners per fer activitats i campanyes.


El nostre èxit –el dels moderats, el dels reformistes- s’assolirà bé quan els actors actuals deixin la estratègia de la revolució i la confrontació o bé quan nosaltres siguem els actors del demà. Ja veurem! Creiem fermament en la reforma i en el pacte. Per això, hem creat Units per Avançar i creiem que cal estar en el nostre partit.


I, perdoneu lector, sou revolucionari o reformista?

17 vistas