La llista de l’oposició democràtica catalana

JORDI DAURA

Membre del comitè directiu d'Units per Avançar

El processisme ha fet una evolució extraordinàriament perillosa i ha esdevingut un moviment polític que aixafa qualsevol veu crítica. Tothom que es desvia del pensament únic queda absolutament assenyala’t i marca’t pels nous tribunals d’ordre públic, ara anomenats CDR’s. Avui Catalunya queda dividida en dos blocs. Allò del blocs del 155 i de la DUI ha quedat superat. Ara ens trobem amb el bloc dels que es diuen demòcrates, dels que diuen que defensen la llibertat, és a dir, els processistes, i a l’altra banda, la resta, és a dir, la majoria de catalans.


La última ha estat la llista feta per un dels CDR’s que, segons ell, ens clarifica qui són els “traïdors” a la pàtria. Noms com els d’Enric Millo, ex delegat del govern, o el de l’exconseller Santi Vila, o el del nostre secretari general i diputat d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, juntament amb Miquel Iceta del PSC, o l’exeurodiputat convergent, Ignasi Guardans, i destacades persones vinculades al moviment de l’esquerra com Joan Coscubiela o Lluís Rabell, són alguns dels TOP 10 d’aquesta llista.


Probablement en l’ecosistema que estem acostumats a viure a Catalunya, tancats en una bombolla, no podem veure més enllà. Des de dins de la bombolla, sembla que el processisme és la centralitat del país i els dissidents se situen als extrems. Però si poc a poc vas fent un zoom i ho mires des de fora, la cosa canvia. A Europa ningú no ens mira, no perquè no pugui, sinó perquè no vol. La llista de “traïdors” feta pels CDR’s només es pot entendre en el marc mental del processisme, però vist des d’Europa és la llista de l’oposició democràtica al règim que Catalunya viu actualment. Per tant, agafant el símil de Sant Vila “d’herois a traïdors”, en aquest cas seria de “traïdors a herois”, perquè s’ha de ser molt valent per alçar la veu i dir que la impunitat amb la que actuen els CDR's s'ha acabat.


És, doncs, aquesta una llista de traïdors? Per a mi, és la millor llista d’oposició democràtica catalana.

132 views