Comença el partit. I la resta què?JORDI CEREZUELA I BADIA

21/06/2018 - E-NOTÍCIES


Sóc més de basquet que de futbol, però aquest dies el Mundial monopolitza les noticies de l’esport. No tot és futbol ni es limita al Mundial. Arreu es continuen disputant partits de molts esports i tant importants com el Mundial. Això m’ha fet pensar que esportistes, entrenadors i tot el cos tècnic es juguen el triomf en poc temps. En noranta minuts guanyen o perden, viuen l’èxit o el fracàs que, de fet, són dues cares de la mateixa moneda.


Ara en la política sembla com si Catalunya i Espanya haguessin de jugar un partit amb una màxima rivalitat de les aficions. Els protagonistes, els uns als altres, es diuen de tot, i res bonic. Les alineacions han canviat amb altes i baixes d’última hora, fins i tot l’entrenador –el president- de cada equip. Ara es diuen Quim Torra i Pedro Sánchez. Cada dia la premsa va plena de noticies i comentaris d’un costat i de l’altre. Les “cavernes mediàtiques” critiquen els de l’altre costat. Es fa cert allò de veure la palla a l’ull de l’altre, i no veure la biga dins el propi.


Mentre això passa, una gran majoria creu que “el partit” no és tant important ja que hi ha qüestions que ho són més. Posaré uns exemples. Ens preocupa el benestar de la gent, la situació dels joves i de la gent gran. Volem una societat més cohesionada en la qual l’esforç sigui assumit com un valor social. És imprescindible reduir l’atur i la precarietat laboral. En canvi, cal incrementar la seguretat. Es necessari garantir el model català d’ensenyament i la llibertat dels pares de triar l’educació que desitgen per als seus fills i per a les seves filles. Volem prosperitat i incrementar el benestar social. I això no ens ho portaran ni el Mundial ni el futbol ni es farà en noranta minuts.


Posem-nos en marxa! Anem al gra! Esforcem-nos perquè tots junts guanyem no un partit o un campionat, sinó una vida i un futur més ric, més segur i més pròsper. I ara, em voleu dir si, a banda de seure a veure la televisió, ¿ens podem posar junts en marxa per arribar a una solució dialogada, consensuada que, posteriorment, sigui referendada per tots?

2 views