Bases per un Pacte d'Estat

Catalunya - Espanya

La proposta

UNITS PER AVANÇAR defensem un projecte per la convivència al si de Catalunya i també amb Espanya i Europa que, respectant els fets diferencials que històricament ens uneixen, ens permeti avançar conjuntament en el ple desenvolupament d’un model territorial com l’actual de caire clarament federal. Un model que compti amb les eines necessàries per aconseguir-ho i que sigui aplicable de forma asimètrica a totes les comunitats autònomes amb criteris objectius.

Les raons

Constatat el fracàs de l’independentisme i de l’immobilisme, ha arribat el moment de dialogar sobre el que ens uneix des de les diferències amb respecte, confiança mútua i lleialtat cooperativa. Les nostres propostes parteixen del catalanisme, però no pensen exclusivament en Catalunya, sinó en la millora i desenvolupament de l’actual Estat de lesAutonomies i en la necessària consolidació d’una Europa forta i competitiva de caire federal.

El repte

Aprofundir en els instruments que ens permetin fer efectiu un autogovern estable i de qualitat, compatible amb el desenvolupament social i econòmic del conjunt d’Espanya. La nostra proposta parteix del catalanisme polític que, per definició, és integrador, pactista i profundament europeista.

Les bases del Pacte d'Estat que proposem....

1 - Realitat nacional: reconeixement constitucional de les singularitats i especificats inherents al concepte constitucional de nacionalitat

2 - Desenvolupament objectiu i efectiu d'un autogovern de qualitat i estable

3 - Nou model de finançament autonòmic basat en els criteris del federalisme fiscal cooperatiu

4 - Convivència conjunta

5 - Governabilitat d'Espanya: aspiració d'UNITS PER AVANÇAR quant al model territorial

L'ús d'aquest lloc implica l'acceptació de l'Avís legal i política de privacitat d'UNITS PER AVANÇAR